Nieuws

Adobe Elements 2022 gaat AI gebruiken voor compositie en belichting

Adobe Elements 2022
Adobe Elements 2022 krijgt binnenkort een grote update. AI zal de belichting, compositie en achtergronden van foto's automatisch bijwerken.

Adobe’s Sensei AI zal een belangrijke rol gaan spelen in de presentatie van Adobe Elements 2022, dat het bedrijf later deze maand gaat voorstellen op zijn Adobe Max 2021-conferentie. De slimme technologie is in staat om foto’s of video’s automatisch bij te werken op vlak van belichting en contrast, en zelfs animaties toe te voegen die bij de compositie passen.  

Om te beginnen introduceert Adobe Photoshop Elements 2022 een reeks nieuwe art filters die jouw foto’s kunnen omtoveren in een schilderij in de stijl van Da Vinci, Van Gogh of andere wereldkunstenaars. Een andere leuke feature is de optie om sneeuwvlokken, glitters en dergelijke over een foto te leggen en die als MP4 te exporteren voor je sociale media. 

Verder voorziet Adobe zogenaamde ‘Guided Edits’. Die doet suggesties en maakt het je heel makkelijk de juiste aanpassingen te doen om je beelden op te smukken. Denk daarbij aan foto’s van je huisdier waarbij je de leiband en halsband kan laten wegwerken zonder dat het opvalt. Ook de belichting en het contrast kunnen via AI verbeterd worden om de vacht van je huisdier realistischer en in meer detail weer te geven. Daarnaast kan je ook de achtergrond veranderen en overbodige elementen verwijderen voor een cleaner beeld. 

Credit: Adobe

AI voor sociale media 

Video-toepassing Premiere Elements focust met Sensai AI op het herframen van je beelden, zodat ze helemaal passen in de sjablonen van sociale media als Instagram en TikTok. Daarbij zou de AI er ook rekening mee houden dat er geen belangrijke details buiten beeld vallen. Er zijn tot slot ook twee nieuwe Guided Edits: de mogelijkheid om geanimeerde laagjes toe te voegen en het aanpassen van schaduwen en het accentueren van highlights. In de Organizer vind je straks ook nog nieuwe slideshow-stijlen terug en GIF-playback. 

Credit: Adobe

Zowel Adobe Elements als Premiere Elements ondersteunen vanaf nu automatische updates, zodat nieuwelingen zich niet onnodig door een reeks dialoogvensters moeten worstelen, aldus Adobe. Beide apps werden ook visueel opgefrist en de interfaces voelen minder druk. Beide apps zijn in bundel verkrijgbaar voor 149,99 dollar en los aan 100 dollar per stuk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business