WhatsApp end-to-end

Wie de update al heeft gekregen kan zijn/haar back-ups in WhatsApp voortaan end-to-end beveiligen met een wachtwoord of code.

Advertentie

Zoals beloofd is Facebook begonnen met de uitrol van end-to-end versleuteling voor back-ups in WhatsApp. Zowel bij back-ups die naar Google Drive als iCloud gaan, voorziet Facebook extra beveiliging die je als gebruiker kan afschermen met een wachtwoord of een 64-cijferige code. 

WhatsApp back-up

Hoewel end-to-end versleutelde berichten die je verzendt en ontvangt worden opgeslagen op je apparaat, willen veel mensen ook een manier hebben om een back-up van hun chats te maken voor het geval ze hun telefoon kwijtraken. “Vanaf vandaag stellen we een extra, optionele beveiligingslaag beschikbaar om back-ups die zijn opgeslagen op Google Drive of iCloud te beschermen met end-to-end versleuteling”, schrijft het bedrijf.

Hoe werkt het?

De nieuwe features zijn nog niet bij iedereen beschikbaar. Als jij de update al hebt gekregen dan kan je extra versleuteling op je back-ups activeren via volgende stappen:

  1. Open WhatsApp en tik op Instellingen
  2. Kies Chats
  3. Tik op Reservekopie Chats
  4. Kies voor End-to-end versleutelde back-up
  5. Volg de stapjes en maak een wachtwoord/code aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here