Nieuws

Facebook creëert 10.000 Europese jobs om metaverse te bouwen

metaverse Facebook
San Francisco , USA - June 30th, 2013: Founder & CEO of Facebook, Mark Zuckerberg along with 700+ Facebook employee celebrating LGBT pride parade
Facebook gaat maar liefst 10.000 hoogopgeleiden aannemen om zijn metaverse uit te bouwen. Dat moet in de Europese Unie gebeuren.

Aangezien Mark Zuckerberg en co zoals aangekondigd de transitie naar een metaversebedrijf willen maken, moeten ze fors investeren. Dat gebeurt dus ook de komende vijf jaar en in de Europese Unie. Facebook zal onder meer in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Polen, Spanje en Nederland rekruteren. 

Voor wie de term metaverse nog niet zo bekend in de oren klinkt: het is een virtuele ervaring die augmented reality (AR) en virtual reality (VR) combineert om gebruikers nieuwe ervaringen te bieden. Dat kan als een extra entertainmentlaag over de bestaande realiteit (AR), in volledig gefabriceerde omgevingen (VR), of als een combinatie van beiden. We schreven er onlangs een achtergrondstuk over.

Vertrouwen in Europa 

Dat Facebook naar de Europese Unie kijkt, getuigt van veel vertrouwen in de technologische kennis en expertise. De universitaire opleidingen zijn volgens de techreus ook “first class”. Daarnaast heeft Europa natuurlijk ook een groot potentieel klantenbestand. Facebook haalde ook de sterke principes aan rond vrijheid van meningsuiting, privacy en transparantie, ondanks dat Facebook niet de allerbeste verstandhouding heeft met Europa.

De socialreus heeft in Ierland al zijn Reality Labs en in Frankrijk opende Facebook al een onderzoekslabo rond artificiële intelligentie. In 2019 ging het een samenwerking aan met de Technische Universiteit van München. 

PR en diversificatie  

Zoals bij de meeste aankondigingen rond investeringen in jobs, draait het uiteraard ook om public relations. Toch gaat Facebooks aankondiging de metaverse-industrie een stevig zetje geven en de concurrentie aanwakkeren. Mark Zuckerberg en de zijnen lijken ook voor diversificatie te gaan, zodat Facebook niet volledig afhankelijk blijft van zijn traditionele recept. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business