Apple Music Voice Plan wat is het

Voice Plan voor Apple Music. Wat is het nieuwe goedkopere abonnement voor de gelijknamige muziekstreamingdienst? Een analyse.

Advertentie

Vandaag zijn er voor iCloud-abonnees 4 opties als je Apple Music wilt. Je hebt het abonnement voor één persoon voor 9,99 euro/maand, het familie-abonnement voor 14,99 euro/maand, het studentenabonnement voor 4,99 euro/maand en tot slot Apple ONE waar Apple Music een onderdeel van is. Tijdens de meest recente keynote van de iPhonebouwer – waarbij de focus op muziek en Mac lag – werd er een nieuw plan voor Music aangekondigd: Voice Plan.

Wat is Apple Music Voice Plan?

Hoewel het nieuwe abonnement nog niet meteen in België of Nederland beschikbaar is, is het wel de moeite om de nieuwe feature in de gaten te houden. Je betaalt 4,99 euro/maand voor Voice Plan. Heel goedkoop dus. Maar hoe komt dat?

De reden: met Voice Plan krijg je alleen maar toegang tot Apple Music via Siri.

Wat kan ik allemaal luisteren met Voice Plan?

Alle muziek die vandaag te vinden is in de bibliotheek van 90 miljoen nummers kan je via Voice Plan beluisteren. Een commando via Siri op je iPhone, iPad, Mac of HomePod en je favoriete muziek wordt opgestart.

Wat kan ik niet met Voice Plan?

Het goedkopere abonnement heeft natuurlijk ook een groot nadeel: je kan je muziek niet langer beheren via een applicatie. Wil je bijvoorbeeld het album New Gold Dream van de Simple Minds beluisteren? Dan moet je dat commando aan Siri geven, het album opzoeken via de app is dus niet meer mogelijk.

Bovendien zijn Dolby Atmos met Spatial Audio, Lossless audio en songteksten ook niet beschikbaar via Voice Plan.

Kostprijs en beschikbaarheid

Het nieuwe plan zal later dit jaar uitgerold worden naar de V.S., het V.K., Australië, Oostenrijk, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Spanje en Taiwan. Helaas is er nog geen sprake van België en Nederland. Vermoedelijk omdat Siri hier nog niet op voorzien is. In de V.S. zal Voice Plan 4,99 dollar kosten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here