Nieuws

Nieuw abonnement NVIDIA GeForce NOW biedt toegang tot RTX 3080 en 1440p 120Hz gaming

GeForce NOW 3080
Vandaag kondigt NVDIA de volgende generatie van GeForce NOW cloud gaming aan. Een nieuw abonnement laat gamers toe gebruik te maken van een RTX 3080 grafische kaart en dat in de hoge resolutie van 1440p aan 120 FPS.

GeForce NOW kennen we ondertussen al even als de cloud gaming service van NVIDIA. Waar concurrenten zoals Google Stadia verwachten dat je games koopt op hun platform, maakt de dienst van NVIDIA zich sterk door je toegang te geven tot je eigen bibliotheek. Games die je kocht via Steam, Epic Games, Ubisoft Connect,… worden zo beschikbaar via de cloud, waardoor ze speelbaar worden op elk apparaat met een degelijke internetverbinding, van je smartphone tot een Mac of Chromebook.

GeForce NOW 3080

GeForce NOW is gratis voor sessies tot één uur. Een Priority-abonnement geeft je prioriteit over gratis leden en activeert ook ray tracing. Dit kost je 9,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar. In ruil krijg je toegang tot 1080p streaming aan 60 FPS en mogen sessies tot zes uur duren. Vandaag tilt NVDIA het aanbod naar een nieuw niveau en komt daar 1440p streaming aan 120 FPS bij, met sessies van maximaal acht uur. De dienst wordt aangedreven door de nieuwe GeForce NOW SuperPOD supercomputers voorzien van NVIDIA RTX 3080 grafische kaarten en AMD Ryzen Threadripper PRO processoren. Zij die in het bezit zijn van een NVIDIA Shield TV mediaspeler, zullen zelfs toegang hebben tot 4K HDR 60 FPS. Voor de meeste MacBooks kan er gerekend worden op 1600p.

Abonnementsprijs GeForce NOW 3080

GeForce NOW Founder en Priority leden in Noord Amerika en West Europa zullen als eerste aan de slag kunnen met GeForce NOW RTX 3080. Lidmaatschappen van zes maanden zijn beschikbaar voor 99,99 euro en beperkt in beschikbaarheid, want NVIDIA heeft maar een beperkt aantal servers beschikbaar. Founders krijgen een korting van tien procent op de abonnementsprijs. 

Pre-orders zijn vanaf nu beschikbaar via je GeForce NOW account en zullen later dit jaar omgezet worden in actieve abonnementen. NVIDIA verwacht in Noord Amerika vanaf november te kunnen starten, terwijl Europa in december aan de beurt is. 

GeForce NOW versie 2.0.34

Wie het liever bij zijn huidige abonnement houdt, kan genieten van enkele updates aan de nieuwste versie van GeForce NOW. Zo wordt er beta-ondersteuning voor Microsoft Edge op PC voorzien en is Adaptive Sync nu beschikbaar, voor een nog vlottere speelervaring met minder haperingen (en netwerkvertragingen van maximaal 60 ms voor RTX 3080 abonnees). 

GeForce NOW 3080

Er worden ook nieuwe games aan de GeForce NOW catalogus toegevoegd, waaronder het populaire New World en ook Disciples: Liberation, ELYON, Riders Republic, Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration, Sword and Fairy 7, The Forgotten City, Legend of Keepers en Townscaper. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business