Sony heeft de α7 IV officieel bekendgemaakt. De camera moet de ultieme hybride camera worden voor allerhande professionals en hobbyisten.

Advertentie

We hebben er ongeduldig op zitten wachten, maar vandaag is het eindelijk zo ver: de Sony α7 IV is officieel bekendgemaakt. Het gaat om de opvolger van de populaire Sony A7III, die zelfs vandaag nog voor veel fotografen dé keuze is voor een instapmodel full-frame systeemcamera. De nieuwe α7 IV bouwt dan ook verder op de populairste elementen van zijn voorganger, zoals de geweldige real-time autofocus en uitstekende beeldkwaliteit. Tegelijkertijd gaat Sony echter een stap verder en komt de camera met een vernieuwde touch-interface en roteerbaar scherm.

Verbeterde specificaties

De α7 IV is uitgerust is met een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 33 MP, een ruim ISO-gevoeligheidsbereik van ISO 50 tot 204.800 en een dynamisch bereik van maar liefst 15 stops. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem compenseert dan weer tot 5,5 stops.

De camera heeft een verbeterde grip voor meer comfort en een CFexpress A-compatibele kaartsleuf om snel media weg te kunnen schrijven. Bovendien biedt de OLED Quad-VGA-viewfinder met 3,68 miljoen punten een 1,6 keer betere resolutie dan de viewfinder van de Alpha 7 III. De gebruiker kan profiteren van de verbeterde live-view beeldkwaliteit die valse kleuren minimaliseert en de resolutie verbetert.

De AF-functies van de camera komen rechtstreeks uit de Alpha 1. Zo is de autofocus veel sneller en tot 30 procent nauwkeuriger dan bij de a7 III en ondersteunt real-time Eye AF niet alleen mensen, maar ook dieren én vogels. De 759 fasedetectiepunten dekken 94 procent van het frame, zodat tracking geen enkel probleem is.

Ultieme hybride

De a7 IV moet de ultieme hybride camera worden voor zowel professionals als hobbyisten en dat op vlak van foto én video. Daarom kreeg het ontwerp een update met een betere grip, maar ook een nieuwe knop die je makkelijk laat wisselen tussen foto en video. Zo kan de camera filmbeelden van hoge kwaliteit produceren in 4K 60p in Super 35 mm en 4K 30p-opnamen met 7K-oversampling in fullframemodus. Ook is S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in kleurgradatie. De nieuwe camera biedt 10-bits diepte en 4:2:2 kleurensampling voor natuurlijke overgangen, XAVC S-I intraframecodering voor efficiëntere bewerkingsworkflows en XAVC HS voor een dubbele compressie-efficiëntie.

De opnameknop werd ook naar voor geplaatst zodat je nog makkelijke kan vloggen, wat geen probleem mag zijn dankzij het volledig articuleerbaar scherm. Verder maakt de camera video streamen naar je computer via usb enorm eenvoudig, zodat je hem makkelijk kan inzetten als webcam. De verbinding tussen de camera en de mobiele applicatie Imaging Edge Mobile is ook vereenvoudigd via Bluetooth. Tevens is snelle gegevensoverdracht mogelijk via 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe α7 IV is vanaf december 2021 beschikbaar in de Benelux voor € 2800 (body only) of € 3000 in combinatie met de Sony 28-70mm F/3.5-5.6 OSS lens. Alle details over deze nieuwe camera zijn te vinden op de website van Sony.

Houd zeker zusterblad Shoot in de gaten voor onze eigen sample gallery en uitgebreide review!


Gerelateerde artikelen

Sony ZV-E10 review: Vlogplezier met verwisselbare lens

Met de ZV-E10 bouwt Sony zijn line-up voor vloggers verder uit. De compacte camera heeft heel wat te bieden en kan rekenen op het grote assortiment Sony-lenzen.

Sony introduceert vlogcamera ZV-E10 met E-mount

Met de ZV-E10 richt Sony zich op prijsbewuste contentmakers die de behoefte hebben van lens te kunnen wisselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here