Windows 11 SE Laptop SE

De Amerikaanse techgigant Microsoft werkt aan een betaalbare Surface Laptop in combinatie met Windows 11 SE.

Advertentie

Windows 11 SE of een Laptop SE? Microsoft werkt volgens nieuwe geruchten aan een goedkopere lijn Surface-laptops die speciaal voor schooldoeleinden ontwikkeld werden. Het zou gaan om een low-cost toestel dat goedkoop in grote hoeveelheden kan geproduceerd worden met het oog op educatie. De geruchten komen van Windows Central. Hij beschrijft hoe de nieuwe laptop codenaam Tenjin heeft gekregen en een plastic case, 11.6 inch display en 8GB RAM met een Intel Celeron N4120 zou krijgen. Qua connectiviteit krijgt project Tenjin een USB-A-poort, USB-C-poort en een aux-ingang. Momenteel is de Surface Laptop Go het lichtste en goedkoopste model van Microsoft.

Laptop SE en Windows 11 SE

De nieuwe laptop zou volgens de geruchten van Windows Central merknaam Laptop SE krijgen. Die zou staan voor Student Edition of School Edition. Het is niet duidelijk hoeveel de laptop zou kosten. Toch zou een Laptop SE direct kunnen gaan concurreren met andere goedkope Chromebooks die momenteel wel populair zijn in scholen. Zeker in combinatie met Windows 11 SE. Een lichtere versie van het nieuwe OS waarbij de focus op school zou liggen.

Over Windows 11 SE is eveneens maar weinig geweten. Het wordt een ‘uitgeklede’ versie van Windows 11 als het ware. Mogelijk vergelijkbaar met Windows 10S. Het besturingssysteem zou standaard meekomen met de goedkope laptop en werd ook speciaal daarvoor ontwikkeld. Of de geruchten kloppen en wanneer het lichtere OS en de Laptop SE zouden gelanceerd worden, is niet geweten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here