Nieuws

Onderdelen nieuwe MacBook Pro blijken eenvoudig te vervangen

MacBook Pro 2021 onderdelen vervangen
Op Reddit is een teardown verschenen waaruit blijkt dat verschillende onderdelen in de nieuwe MacBook Pro gemakkelijk te vervangen zijn.

18 oktober 2021 staat in Apples geschiedenisboeken als de dag waarop de MacBook weer helemaal Pro ging. De terugkeer van MagSafe en een reeks andere – veel gevraagde – poorten maken van de nieuwe 2021-modellen in 14- en 16 inch varianten een fel gegeerde laptop. Zeker in combinatie met de krachtige M1 Pro en M1 Max chipsets zou de Mac aan populariteit kunnen winnen. Een belangrijk issue bij de vorige modellen was de vervangbaarheid van onderdelen. Ook dat heeft Apple in zijn 2021-modellen aangepakt.

MacBook Pro 2021

Dat blijkt althans uit een eerste onderzoek van Reddit-gebruiker the_Ex_Lurker. In een post toont hij hoe de onderdelen in de 14” MacBook Pro met M1 Pro chipset werden aangepast zodat ze weer veel gemakkelijker te vervangen zijn. Toch is het bijvoorbeeld niet mogelijk om het interne geheugen van de laptop groter te maken.

Volgens hem is de procedure om de MacBook open te maken exact aan die van de modellen vanaf 2016. Niet bepaald positief aangezien dit een complexe manier van werken blijft. Als tweede blijkt dat de batterij op een veel efficiëntere manier in het toestel zit. Bij het vorige systeem moest je heel wat andere onderdelen weghalen alvorens je aan de slag kon.

Unibody

Nog volgens de teardown is het toetsenbord nog steeds een onderdeel van Apples unibody. Dat wil zeggen dat ook het toetsenbord nog steeds moeilijk te vervangen is. Erger nog: de Reddit-gebruiker is zelfs van mening dat hier een Apple-reparateur voor nodig zal zijn. Dat denkt hij overigens ook voor het openmaken van het toestel. De I/O-poorten zijn daarentegen wel gemakkelijk te vervangen. Dat geldt ook voor de MagSafe-aansluiting.

Tot slot beschrijft the­_Ex_Lurker dat de ventilatoren een klein beetje groter zijn dan in de voorganger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business