Apple MacBook Pro High Power Mode

Apples High Power Mode voor de nieuwe MacBook Pro 16" met M1 Max-chipset blijkt dan toch waar te zijn.

Advertentie

De eerste aanwijzingen waren al verschenen in de bèta van macOS Monterey, maar nu heeft Apple het zelf bekendgemaakt. Met de uitrol van het nieuwe OS vanavond zal Monterey een nieuwe modus naar de recent aangekondigde MacBook Pro 16” met M1 Max-chipset brengen. Het gaat hierbij om de zogenaamde High Power Mode waarmee je volgens Apple geoptimaliseerde prestaties activeert.

High Power Mode

De nieuwe feature zal alleen beschikbaar zijn in de configuratie met een 16” inch Pro met de M1 Max-chipset. De 14” met M1 Max zal de feature niet krijgen en dat heeft simpelweg te maken met het feit dat het kleinere hardware is. De koeling van een 16”-model kan High Power Mode veel beter aan.

Volgens MacRumors geeft de iPhonebouwer wel aan dat High Power Mode ervoor kan zorgen dat je toestel meer geluid maakt. Omdat alles uit je M1 Max wordt gehaald zal je koeling harder moeten werken, dat kan leiden tot meer lawaai. De nieuwe modus met geoptimaliseerde prestaties zal vooral interessant zijn voor gebruikers die grote hoeveelheden bestanden moeten verwerken of bijvoorbeeld videobestanden moeten renderen.

De nieuwe MacBook Pro 16” en 14” werden vorige week door Apple voorgesteld. Samen met de nieuwe chipsets M1 Pro en M1 Max wil het bedrijf opnieuw de toon zetten in de professionele wereld. Volgens hen zijn de nieuwe M1-chips 3 keer sneller dan de voorganger bij GPU-activiteiten en bijna 2 keer sneller bij multicore-prestaties.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here