Nieuws

3D-avatars komen in voorjaar 2022 naar Teams

3D-avatars
Vanaf volgend jaar zullen je Microsoft Teams-vergaderingen er helemaal anders uitzien. Microsoft voegt 3D-avatars toe.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je collega’s er als 3D-avatars zouden uitzien? Je komt het antwoord van die vraag wellicht sneller te weten dan je ooit had verwacht. Microsoft heeft aangekondigd in het voorjaar van 2022 een derde dimensie te zullen toevoegen aan haar populaire videoconferencing software Teams. Of zoals Microsoft het in de blog zegt: Teams naar de Metaverse brengen.

Dit virtuele platform draagt de naam Mesh en kregen we voor het eerst te zien tijdens Microsoft Ignite. In die demonstratie zagen we hologrammen en mensen samen in eenzelfde ruimte lopen en werken. In de eerste uitrolfase beperkt Mesh zich tot 3D-avatars die mee in de meeting zitten. Je kan als gebruiker dan kiezen of je met webcam of als avatar deelneemt aan de vergadering. Met artificiële intelligentie zal op basis van je uiterlijk en stem de perfecte avatar voor jou gecreëerd worden.

Interactieve vergaderingen

In een reactie aan The Verge vertelt Nicole Herskowitz van Microsoft over de idee achter Mesh. “We geraken stilaan vermoeid door videovergaderingen. Na dertig minuten neemt onze aandacht af. Met 3D-avatars willen virtuele meetings interactiever en leuker maken.” Om de avatars een natuurlijk biotoop te geven, zal Microsoft ook virtuele vergaderruimtes creëren voor Teams.

Om in die virtuele vergaderruimtes rond te wandelen raadt Microsoft wel het gebruik van een HoLoLens VR-headset aan, maar dit zal geen vereiste zijn. De 3D-avatars kunnen ook gebruikt worden in een 2D-vergaderruimte. Het zal dan ook een heel populaire feature zijn voor wie niet graag zijn/haar webcam altijd opzet.

Webex Hologram

Dat Microsoft het Mesh-platform sneller uitrolt dan we verwacht hadden, heeft wellicht met de aankondiging van Webex Hologram door Cisco te maken. De nieuwe feature van Cisco werkt op een vrij gelijkaardige manier, al is dit vooral gericht op de interactie tussen mens en hologram. Microsoft maakt haar 3D-technologie iets toegankelijker doordat er geen gespecialiseerde hardware voor nodig is. Eén ding staat vast: videovergaderingen zullen geen saaie bedoening zijn in 2022.

businessmetaversemicrosoft teamsslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals