Nieuws

OneDrive stopt voor Windows 7, 8 & 8.1 in maart 2022

OneDrive
© Microsoft
Vanaf 1 januari zal OneDrive voor de drie versies geen updates meer krijgen. In maart wordt de dienst volledig stopgezet.

Dat heeft Microsoft laten weten. De OneDrive-versies voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 zullen vanaf maart 2022 niet meer synchroniseren. Vanaf 1 januari 2022 zal de OneDrive-app geen updates meer krijgen. Microsoft wil zich naar eigen zeggen focussen op nieuwe diensten, technologieën en besturingssystemen.

OneDrive-app voor Windows 7 en 8

Het moederbedrijf boven de clouddienst meldt bovendien dat OneDrive niet meer beschikbaar zal zijn voor Windows 8.1, opvallend aangezien de OS-versie nog in een laatste supportfase zit tot en met 1 januari 2023.

In de blog wordt aangeraden om te upgraden naar een nieuwer besturingssysteem zoals Windows 10 of Windows 11, om problemen te voorkomen. Voor toestellen die het nieuwere OS niet ondersteunen, raadt Microsoft aan om een back-up te maken van je bestanden om ze niet kwijt te spelen. Je kan ze ook meteen weer uploaden via de webversie of webapp van OneDrive. Op die manier kan je de clouddienst wel nog gewoon gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business