Nieuws

Microsoft lanceert Windows 11 SE officieel met goedkope Surface-laptop

Windows 11 SE Surface Laptop SE
Microsoft heeft Windows 11 SE en de Surface Laptop SE officieel aangekondigd.

Na de geruchten komt het officiële nieuws. Microsoft heeft gisteren een nieuwe lichte versie van Windows 11 aangekondigd. Het gaat om Windows 11 SE, er werd ook een Surface Laptop SE aangekondigd speciaal voor studenten. De nieuwe – lichte – versie van Windows 11 zal uitgerold worden naar betaalbare modellen van Lenovo, ASUS, Acer, Dell, Dynabook en HP.

Windows 11 SE

De bedoeling van Windows 11 SE is dat scholen en andere instellingen gemakkelijk aan de slag kunnen gaan met het besturingssysteem. Veel details zijn er nog niet maar het OS is gemaakt voor educatieve doeleinden. Microsoft geeft in de lanceringsvideo van de Surface Laptop SE wel aan dat het systeem is gemaakt om zoveel mogelijk in de cloud te werken via bijvoorbeeld Office 365. Uiteraard is het de bedoeling om binnen dat ecosysteem te blijven. Toch zal je ook andere applicaties kunnen installeren en gebruiken. Daarmee gaat de techgigant de directe concurrentie met ChromeOS aan.

Surface Laptop SE

Het nieuwe model van de bestaande Surface-reeks zal vanaf begin volgend jaar in de V.S. verkocht worden voor 249 dollar. Het is onduidelijk of het toestel ook naar onze contreien zal komen. Dat geldt immers wel voor Windows 11 SE dat in de komende maanden uitgerold zal worden.

De laptop heeft een 11,6” display, 64GB of 128GB opslagruimte, 4GB/8GB RAM en een Intel UHD Grapghics 600-chip. De Surface SE heeft een ingebouwde webcam aan boord en kan volgens Microsoft ook heel eenvoudig gerepareerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business