verouderde apps

Apple zal vanaf 9 december 2021 externe betaalsystemen in de App Store moeten toelaten. Het bedrijf ging in beroep maar dat werd verworpen.

Advertentie

In het licht van de rechtszaak tussen Epic in Apple heeft de rechtbank beslist dat de iPhonebouwer voortaan externe betaalsystemen moet toelaten vanuit apps in de App Store. Apple had bij de rechtbank om uitstel gevraagd maar de rechter oordeelde daar anders over. Het zou namelijk nog jaren kunnen geduurd hebben mocht de rechtbank zijn beslissing hebben uitgesteld.

App Store betaalsystemen

Daardoor zal Apple vanaf 9 december 2021 in de App Store moeten toelaten dat ontwikkelaars gebruikers uitnodigen om gebruik te maken van hun eigen betaalsystemen. Daardoor zal er dus minder naar de schatkist van de iPhonebouwer gaan en mist het bedrijf daardoor inkomsten.

Volgens Amerikaanse media vond de rechtbank dat Apple onvoldoende argumenten kon voorleggen waarom het uitstel wilde voor de wijzigingen die de rechtbank heeft opgelegd. Diezelfde rechtbank oordeelde ook dat Apple vooral uit was op een uitstel van executie om dan jaren niet aan de wijziging te moeten voldoen.

Het doek is dus gevallen en ontwikkelaars zullen voortaan veel eenvoudiger hun eigen betaalsysteem kunnen implementeren. In de rechtszaak tussen Apple en Epic kreeg de iPhonebouwer heel vaak gelijk maar toch was de algemene conclusie dat de App Store meer moet openstaan voor externe diensten zoals abonnementen en betaalmethodes.