Keychron M1

Maak kennis met de Keychron M1. De eerste muis van het toetsenbordmerk krijgt een competitieve grade sensor chip met feedback “op gamerniveau”.

Keychron kennen we uiteraard van hun degelijke mechanische toetsenborden voor fijnproevers. Voor het eerst waagt de Britse start-up zich aan een muis. Die is volgens het merk superlicht, snel en accuraat. De Keychron M1 krijgt ook programmeerbare knoppen. Die zijn naar wens in te vullen en je kan er macro’s aan toewijzen om je efficiëntie verder op te krikken. De muis krijgt ook te personaliseren RGB-verlichting. Er zitten alvast 5 lichteffectjes ingebouwd. 

Krachtige muissensor 

Keychron gaat er alvast prat op dat de M1 over een van de sterkste muissensoren op de markt beschikt. De precisie van de PWM3389-chip bedraagt 16.000 DPI en een IPS van meer dan 400. Daarnaast moet we ook prima in de hand liggen. Ze weegt ook maar 68 gram, wat de behendigheid ten goede moet komen. 

Keychron M1 ondersteunt Mac en Windows 

Wie Keychron kent, weet dat het bedrijfje zijn apparatuur graag compatibel maakt met zoveel mogelijk platformen. Het spreekt dus voor zich dat de Keychron M1 zowel Windows- als Mac-drivers ondersteunt. Daarvoor heb je wel minstens Windows 10 en macOS 11 of nieuwer nodig. 

RGB en DPI aanpassen met één klik 

Je kan met één knop schakelen tussen de effecten van de ledlichtjes en de verschillende DPI-instellingen, zonder dat je daarvoor extra software nodig hebt.  

De Keychron M1 werk overigens draadloos, maar kan indien nodig ook aan een USB-C-kabel gekoppeld worden om hem gewoon door te gebruiken tijdens het opladen. Zoals we van het merk gewoon zijn, is die kabel van geweven nylon en zoals bij de toetsenborden dus lekker stevig. 

De Keychron M1 is verkrijgbaar vanaf 39 dollar. Gezien het succes van het merk, zou de muis wel eens snel uitverkocht kunnen zijn.