Nieuws

Microsoft blokkeert EdgeDeflector en pusht Windows 11-gebruikers richting Edge

Microsoft Edge verwijderen
Microsoft heeft ervoor gezorgd dat Windows 11-gebruikers EdgeDeflector niet meer kunnen inzetten om de browser te verwijderen van hun pc.

Microsoft heeft het de voorbije tijd alleen maar moeilijker gemaakt om je standaardbrowser te wijzigen in Windows. Vooral in Windows 11 is het een kluwen van knopjes geworden om ervoor te zorgen dat Windows je keuze voor een andere standaardbrowser dan Edge respecteert. Daarom heeft een ontwikkelaar EdgeDeflector in het leven geroepen. De tool maakte het mogelijk om Edge voorgoed van je pc te doen verdwijnen.

Zowel in Windows 10 als Windows 11 probeert Microsoft van in het begin zijn eigen browser en zoekmachine (Bing) naar gebruikers te pushen. Dat doet het door bijvoorbeeld de zoekmachine in de algemene zoekbalk in te stellen met Bing. Een feature die je als gebruiker niet kan wijzigen, zeer frustrerend voor heel veel gebruikers. Bovendien heeft Microsoft ervoor gekozen om in de nieuwe Nieuws-widget Edge te gebruiken. Ook hier kan je geen aanpassingen aan maken.

Verwijder Edge voorgoed van je pc

Sinds deze week is het duidelijk geworden dat Microsoft de werking van EdgeDeflector heeft ontdekt. In een vroege preview build van Windows 11 is duidelijk geworden dat het technologiebedrijf de tool heeft geblokkeerd. Het is voor Windows 11-gebruikers dus niet langer mogelijk om gebruik te maken van EdgeDeflector om de browser voorgoed van je pc te halen.

Het resultaat? Je moet niet alleen eerst je standaardbrowser voor algemene toepassingen kiezen, sinds Windows 11 moet je dat ook voor een waslijst aan bestandstypes en andere programma’s doen. Het is bovendien niet mogelijk om Edge ook effectief van je pc te verwijderen. Volgens de ontwikkelaar achter EdgeDeflector, Daniel Aleksandersen, is de zet van Microsoft niet meer dan een bedrijf dat niets meer geeft om zijn gebruikers of product.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business