Nieuws

Ford wil 600.000 EV’s produceren tegen eind 2023

Ford wil tegen eind 2023 600.000 elektrische wagens gaan bouwen. De Amerikanen willen in eigen land de tweede grootste EV-fabrikant worden.

Om zijn ambitieuze doel te bereiken, moet Ford de productie fors opdrijven. CEO Jim Farley heeft daarom aangekondigd dat zijn bedrijf maar liefst 600.000 elektrische auto’s wil gaan bouwen in een jaar tijd. Dat is een verdubbeling tegenover de eerder geplande productie. Automotive News meldt dat Ford de productie wil spreiden over drie modellen: de Mustang Mach-E, F-150 Lightning en de E-Transit. 

Ford doet het vooral in het thuisland bijzonder goed met zijn EV-line-up. “De populariteit is veel groter dan we hadden verwacht”, aldus Farley. De Mustang Mach-E verkoopt naar verluidt goed op drie continenten, terwijl de Ford F-150 Lightning al sinds zijn aankondiging populair werd. Ford ontving naar verluidt 100.000 bestellingen amper drie week na de onthulling van de elektrische pick-uptruck. Ondertussen zou de teller al op 160.000 orders staan.  

Populaire truck creëert jobs 

Door de populariteit van de F-150 besloot Ford eerder om bijkomend 250 miljoen te investeren in de productie ervan. Dat leverde niet alleen 80.000 extra EV’s op, maar creëerde ook 450 jobs. Het is nog niet duidelijk hoeveel Ford bijkomend gaat investeren om de verdubbeling te realiseren.  

Voordat Ford zijn ultiem doel kan bereiken om de grootste EV-producent te worden in de VS, zal het voorbij het Tesla van Elon Musk moeten. Het blijft dan afwachten of Ford het ambitieuze productieaantal van 600.000 EV’s ook zal kunnen halen. De concurrentie zit niet stil. Oude rivaal GM verwacht tegen 2025 1 miljoen elektrische wagens aan de man te brengen en voert zijn productie ook op. De komende jaren gaan er nieuwe fabrieken open en bestaande plants worden omgebouwd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business