parallels toolbox 5.1

Parallels heeft de nieuwste versie van zijn Toolbox voor Windows en Mac gelanceerd. Toolbox 5.1 voegt weer heel wat nieuwe functies toe.

Advertentie

Parallels Toolbox is een digitale gereedschapskist met meer dan veertig handige hulpprogramma’s die zowel geschikt zijn voor Windows als Mac. De software is speciaal ontworpen voor mensen die tijd willen besparen op alledaagse computertaken, zoals het maken van screenshots, downloaden van video’s en het opnemen van audio. Gebruikers hebben alle tools bij de hand om deze veelvoorkomende taken snel en efficiënt uit te voeren, zonder voor elke taak een apart softwareprogramma te moeten installeren.

Versie 5.1 lanceert vandaag voor zowel Windows en Mac. Hoewel er veel overlap is tussen de twee versies, zijn ze niet precies hetzelfde. De belangrijkste reden hiervoor is dat wat een geweldige tool op de Mac zou zijn, misschien niet zo handig is op Windows, en vice versa. Ook verschijnen sommige functies sneller voor het ene besturingssysteem dan het andere. Een goed voorbeeld hiervan is de Transformeer Tekst-tool waarmee je snel tekst naar een ander lettertype of opmaak kan omzetten. De functie was al beschikbaar voor Mac, maar met Parallels Toolbox 5.1 komt Transformeer Tekst nu ook naar Windows.

Temperaturen controleren

De meest uit het oog springende nieuwe functie voor de Mac-versie is ‘CPU-temperatuur’. Met deze tool kan je de temperatuur aflezen van de CPU-cores van je Mac. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de ventilatorsnelheden die deze cores afkoelen. Daarnaast kan je met deze tool zien wat de temperatuur van hun Mac is en welke applicaties ervoor zorgen dat de CPU-temperatuur stijgt. Gebruikers kunnen hierdoor hun apparaat beter onderhouden, gezien hitte één van de belangrijkste oorzaken van slijtage aan elektronica is.

toolbox 5.1 temperatuur
Hou de temperatuur van je CPU onder controle. Image: Parallels

Nieuw icoon

De nieuwe Toolbox 5.1 versie voor Mac bevat tevens nieuwe iconen om gelijke tred te houden met de stilistische trends op de Mac. Hierdoor is het Toolbox-pictogram vereenvoudigd en nu beter herkenbaar in de Mac-menubalk. De volgende verbeteringen werden vervolgens nog toegevoegd aan andere tools:

  • Klembordgeschiedenis – Kies of je alleen tekst, alleen afbeeldingen of beide wilt verzamelen;
  • Eenheid omrekenen – Torque en Russische imperiale eenheden zijn toegevoegd;
  • Niet storen – Stel met de nieuwe tijdslimiet in hoe lang de tool actief blijft;
  • Vensterbeheer – Wijzig het formaat van een venster naar een specifieke grootte of verplaats het naar een ander scherm;
  • Pauze – Stel meerdere snooze-sessies in. Zet werkintervallen op van 60 minuten en specificeer je werkschema in zowel dagen als uren;
  • Archief – Kies nu waar de resulterende archieven worden opgeslagen;
  • Opnamegebied, Opnamevenster, Opnamescherm – Zet geoptimaliseerde compressie-algoritmen aan zodat uitvoerbestanden minder ruimte op de schijf innemen.

Een abonnement voor Parallels Toolbox kost 19,99 euro per jaar. Je kan het programma eerst vrijblijvend 7 dagen gratis uittesten. Bestaande abonnees kunnen gratis upgraden naar Toolbox 5.1.

paralles toolbox 5.1 logo
Het nieuwe icoon voor de Mac-versie. Image: Parallels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here