mixed-reality-headset

De mixed-reality-headset waar Apple al een tijdje in het geheim aan werkt, kan zomaar een stand-alone apparaat worden, zo zegt een analist.

Advertentie

Het gaat om informatie van de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo. MacRumors en 9to5Mac konden zijn laatste onderzoeksrapport inkijken. Daarin zegt de analist dat het apparaat een chip aan boord zal hebben waarvan de rekenkracht overeen zal komen met Apples M1. Een secundaire processor zou alle berekeningen uitvoeren die met de sensoren te maken hebben.  

Stand-alone mixed-reality-headset 

Omdat hij straks mogelijk al die rekenkracht aan boord heeft, zal de mixed-reality-headset niet verbonden moeten zijn met een iPhone of Mac. De krachtige chips laten het apparaat in theorie toe om augmented en virtual reality met elkaar te combineren. Nog volgens Kuo zal dat gebeuren dankzij twee 4K micro-OLED-displays van Sony. De M1-chip van Apple zou het dan mogelijk maken om die displays stand-alone aan te sturen. 

De headset heeft een secundaire processor nodig voor de sensoren omdat de rekenkracht die daarvoor nodig is “beduidend hoger is dan die van de iPhone”, aldus Kuo. De analist verwacht dat Apple het toestel tegen het einde van 2022 wil lanceren. De techreus zou er eerst alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat de headset “een breed scala aan applicaties kan ondersteunen”. Het doel moet zelfs zijn om binnen de 10 jaar tijd een geconnecteerde iPhone overbodig te maken. 

Tegenstrijdige voorspelling 

Het rapport van Kuo is opvallend, want zijn voorspelling dat de headset een stand-alone toestel is, wordt tegengesproken door een eerder verslag van The Information, in september. Daarin stond nog te lezen dat de mixed-reality-headset draadloos zou moeten communiceren met een iPhone, iPad of computer om over voldoende rekenkracht te kunnen beschikken. Het oude rapport stelde ook dat de headset in eerste instantie gericht is op ontwikkelaars en creators en dat hij bij lancering rond de 3.000 dollar zou gaan kosten.