Spotify Car View

Na de aankondiging van het pensioen in oktober is Spotify geleidelijk aan Car View aan het verwijderen uit de mobiele applicatie.

Advertentie

Wellicht is de feature bij jou nog niet verdwenen: Spotify is Car View geleidelijk aan weg aan het halen uit de mobiele app. De eerste meldingen van gebruikers op het Spotify-forum kwamen van Androidtoestellen. Car View werd in 2019 gelanceerd door de streamingdienst en moest het gebruikers in de auto gemakkelijker maken om hun muziek op een veilige manier aan het stuur te beheren.

Persoonlijk was ik geen fan van de tool, maar wie gehecht is geraakt aan Car View zal binnenkort op zoek moeten naar een alternatief. Waarom haalt het bedrijf de functie zo snel al weg uit de mobiele applicatie?

Spotify Car View

Volgens de moderator die op het forum actief was is de Zweedse streamingdienst voortdurend op zoek naar manieren om te vernieuwen en innoveren. Spotify zou momenteel actief op zoek zijn naar de beste “in-car experience” en de vereenvoudigde functie paste duidelijk niet meer in dat plaatje.

Nog volgens de moderator zou het verdwijnen van Car View nieuwe opportuniteiten brengen en wordt er aangeraden om over te stappen op het gebruik van Google Assistant of Siri. Ook op die manier kan je Spotify handsfree gebruiken, al ligt dat toch een stuk complexer.

En nu?

Wie een moderne wagen heeft zal vermoedelijk gebruikmaken van Android Auto of Apple CarPlay. Voor deze gebruikers was de vereenvoudigde versie al overbodig. Een tweede degelijk alternatief is Spotify Car Thing. Het kleine gadget is helemaal nog niet beschikbaar in onze contreien. Toch kan het zijn dat de streamingdienst op deze manier zijn Car Thing beter aan de man wil brengen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here