Het Car Thing-device van Spotify is eindelijk officieel gelanceerd. Voorlopig is het wel nog maar in zeer beperkte oplage beschikbaar.

Advertentie

De lancering van Spotify Car Thing hing al langer in de lucht. De eerste experimenten dateerden al van 2019, maar sindsdien bleef het lange tijd stil rond Spotify’s smartdisplay. Tot de Zweedse streaminggigant het stemcommando “Hey Spotify” opnieuw tot leven bracht voor Android en iOS. En kijk: Car Thing is sinds gisteren officieel gelanceerd in de Verenigde Staten.

Op dit moment is Car Thing wel nog een zeer exclusief gadget. Spotify heeft beslist om het Bluetooth-apparaat maar in zeer beperkte oplage te lanceren. Het apparaat is nog niet beschikbaar voor de commerciële verkoop. Amerikaanse Premium-gebruikers kunnen zich op een wachtlijst laten zetten. Wie Car Thing nu al heeft kunnen bemachtigen heeft daar niet voor moeten betalen (met uitzondering van leveringskosten). Het apparaat zal later wel een kostprijs van rond de 80 dollar krijgen.

Spotify met stembediening

The Verge was een van de gelukkigen. Ze merkten op dat het apparaat zeer klein en licht is. Car Thing ziet er een beetje uit als een mini-gps die je via een USB-A of USB-C kabel aansluit op je wagen. Nadien verbind je het device via bluetooth met je smartphone om je Spotify-afspeellijsten te kunnen streamen. Zodra de verbinding gemaakt is, heb je je smartphone niet meer nodig om door Spotify te navigeren. De bediening verloopt via stemcommando’s of touch control (minder veilig als je aan het rijden bent). Het display toont welk nummer aan het afspelen is.

Speel je favoriete nummers af zonder smartphone. Image Credit: Spotify

Omdat je nog altijd wel de verbinding met je smartphone moet maken, zal het gebruik van Car Thing onderweg veel mobiele data vergen. Iets om zeker rekening mee te houden. Spotify zal dit in de toekomst wel aanpakken door je de mogelijkheid te geven enkel gedownloade nummers af te spelen. De eerste tests ogen alvast veelbelovend. Het apparaat reageert snel op je stemcommando’s en voert deze nagenoeg foutloos uit.

Beschikbaarheid in België

Wij kunnen alvast niet wachten tot we zelf met Car Thing aan de slag kunnen. Maar Spotify laat in de persaankondiging nog niet veel informatie los over de bredere beschikbaarheid van het gadget. Zo kunnen we je helaas nog niet meegeven wanneer (en vooral of) we het toestel in België mogen verwachten. Van zodra we meer informatie daarover hebben, updaten we dit artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here