Hey Spotify

Hey Spotify komt eraan. De gefaseerde uitrol is begonnen. Vermoedelijk zal ook Car Thing nu heel snel gaan volgen.

Advertentie

Het lijkt erop dat Spotify aan een gefaseerde uitrol is begonnen van zijn eigen spraakassistent. Verschillende gebruikers en media melden dat het gelukt is om via ‘Hey Spotify’ de digitale assistent van de muziekstreamingdienst op te roepen. Daarmee kunnen ze muziek opzoeken, laten afspelen maar ook muziek pauzeren of overslaan.

Hey Spotify

Momenteel werkt de functie nog niet bij iedereen. De eerste meldingen komen wel zowel van iOS- als Androidgebruikers via GSM Arena en 9to5Mac. De bedoeling van ‘Hey Spotify’ past ook in een groter plaatje van de Zweedse muziekstreaminggigant. De bedoeling is om binnenkort ook eigen hardware aan te kondigen. Daarbij zou het in eerste instantie gaan om een auto-accessoire dat de naam ‘Car Thing’ heeft gekregen.

Met dat accessoire kan je de muziekapp beheren onder andere via ‘Hey Spotify’. Wanneer die hardware zal worden aangekondigd is onduidelijk. Begin april verscheen al een eerste versie van Car Thing in de iOS-applicatie.

Digitale assistent

Wie wil kan vandaag al gebruikmaken van Spotify in combinatie met een digitale assistent. Zo ondersteunt de app Siri, Google Assistant en Bixby om muziek mee te beheren of controleren aan de hand van spraakcommando’s. Je hoeft daar ook de applicatie niet voor te hebben openstaan. Een beperking die ‘Hey Spotify’ nu wel nog heeft.

Spotify Car Thing via Steve Moser, MacRumors.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here