Nieuws

Microsoft trekt controversiële instelling voor standaardbrowser terug

Standaardbrowser Windows 11
Je standaardbrowser wijzigen in Windows 11 is geen snelle job meer. Microsoft heeft eraan gesleuteld, blijkt uit een nieuwe Insider build.

Sinds augustus heeft Windows 11 een nieuwe feature aan boord die het ingewikkelder maakt voor thuisgebruikers om zomaar van standaardbrowser te wijzigen. Microsoft heeft de feature namelijk zo gebouwd dat voor je ieder bestandstype of protocol nog eens apart moet aanduiden welke browser je wil gaan gebruiken. Die instelling kon rekenen op heel wat kritiek jegens Microsoft en het techbedrijf heeft die feature in Windows 11 nu teruggedraaid.

Standaardbrowser veranderen in Windows 11

Het zal voortaan mogelijk zijn om de bestandstypes en webformaten in één klik aan te duiden, een welgekomen aanpassing voor veel gebruikers. In de nieuwste Insider preview build van Windows 11 heeft Microsoft bovenaan een knop gezet waarmee je in één keer je favoriete standaardbrowser kan aanduiden voor alle bestand- en linktypes.

Het gaat hierbij om Build 22509 en Microsoft lijkt niets te hebben gecommuniceerd over deze wijzigingen. Momenteel is het dus nog niet geweten wanneer de knop ook zal uitgerold worden naar gebruikers die niet in het Insider-programma zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business