Nieuws

eBay blokkeerde aantal gebruikers per ongeluk

eBay
Ebay heeft op vrijdag 3 december per ongeluk een aantal gebruikers van zijn platform verwijderd. Dat heeft de veilingsite nu zelf bevestigd.

Het onlineveilingplatform heeft wel niet uitgelegd wat er precies fout is gegaan. De flater zou wel meteen rechtgezet zijn en de betrokken gebruikers zijn daar ook van op de hoogte gebracht, zo meldt technologiewebsite The Verge

Mogelijk gaat het toch wel om een aanzienlijke hoeveelheid gebruikers. Een indicatie daarvan is de grote thread op Reddit, waar gebruikers de blokkeringen uitvoerig bespraken. Minstens voor een deel van de getroffen accounts was er geenenkele aanleiding voor een spreekwoordelijke ‘red flag’.  

Geen logica bij eBay 

Sommige accounts konden zelfs een uitstekende (ver)koperscore voorleggen. Onder de verbannen gebruikers waren er ook die al jaren niet meer op eBay actief waren. Ook daar was er dus geen logische of rechtstreeks aanleiding. Wie eBay contacteerde om de beslissing te herzien, kregen nul op het rekest. Ze kregen (achteraf gezien per abuis) te horen dat ze een risico vormden voor andere eBay-gebruikers. 

Hoewel het vaak lastig blijkt om de vinger op de wonde te leggen, lijken techbedrijven steeds vaker op de limieten van automatische moderatorsystemen te botsen. Ze werken nu eenmaal op gigantisch grote schaal. Maar zelfs menselijke moderatoren maken al eens foutjes. De enige manier om ze eruit te halen lijkt het toevoegen van een extra (menselijke) controlelaag. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business