Nieuws

Samsung voegt smartphone- en elektronicadivisie samen (update)

Samsung voert structurele wijzigingen door. De productie van smartphone en andere elektronica wordt onder éénzelfde dak geplaatst.

Update 13/12: Samsung heeft op zondag de naam voor de nieuwe divisie aangekondigd: Device eXperience division. Met die naam wil Samsung al haar verschillende elektronicaproductlijnen op dezelfde hoogte plaatsen.


Origineel artikel (07/12): Samsung heeft enkele herschikkingen binnen de top van haar bedrijfsorganisatie aangekondigd. De meest opvallende is het samenvoegen van al haar consumentenelektronicaproducten in één divisie. Sinds 2017 hield Samsung de ontwikkeling en productie van haar Galaxy-smartphones gescheiden van andere elektronica zoals smart-tv’s en smarthome-apparaten. Die brengt het elektronicabedrijf nu terug samen onder één gezamenlijke divisie die de naam SET Division krijgt.

Deze nieuw samengestelde afdeling moet natuurlijk ook een CEO krijgen. JH Hun, die de productie van smart-tv’s leidde, wordt beloond voor de goede resultaten van Samsung in de televisie-industrie. De man heeft echter nog geen ervaring met het ontwikkelen van smartphones. Hij zal synergie moeten creëren tussen de verschillende afdelingen. Daar is niet veel tijd voor, want de lancering van de Galaxy S22 loert al om de hoek. Daar is nog geen officiële datum voor bevestigd, al lanceert Samsung haar eerste vlaggenschip van het jaar meestal al in januari of februari.

Nieuwe CEO voor chipdivisie

Gelukkig voor Kyehyun Kyung, die de smartphoneafdeling tot heden leidde, heeft Samsung voor hem nog een mooie nieuwe functie gevonden. Kyung moet voortaan de chipdivisie van het Zuid-Koreaanse bedrijf in goede banen gaan leiden. Dit is doorgaans een zeer winstgevende bedrijfstak, al zal de aanhoudende crisis in de sector de job uitdagend maken.

In zijn nieuwe rol wordt Kyung bijgestaan door Inyup Kang, die de productie van chiptechnologie in Noord-Amerika moet overzien. Ook hij krijgt meteen een pittige taak voor de kiezen. Samsung kondigde onlangs aan een nieuwe gigafabriek voor de productie van chips in Texas te bouwen. Aan dat project hangt een prijskaartje van maar liefst 17 miljard dollar.

Stoelendans bij Samsung

De stoelendans is hiermee nog niet ten einde. De Zuid-Koreaanse technologiegigant laat weten dat er de komende dagen nog herstructureringen kunnen aangekondigd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business