Nieuws

Gerucht: Samsung Galaxy S22 al in massaproductie

Volgens het doorgaans betrouwbare WinFuture wordt de Samsung Galaxy S22 nu al op grote schaal geproduceerd.

Samsung was er dit jaar behoorlijk vroeg bij met het lanceren van de Samsung Galaxy S21. In januari maakten we al kennis met de Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra. Ook voor volgend jaar ziet het ernaar uit dat we eerder dan gebruikelijk getrakteerd gaan worden op de nieuwe vlaggenschipserie van Samsung, de Samsung Galaxy S22.

‘Samsung Galaxy S22 wordt al geproduceerd’

Het doorgaans betrouwbare WinFuture meldt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant enkele dagen geleden begonnen is met de massaproductie van de Samsung Galaxy S22-serie. Het gaat naar verluidt om drie varianten: de Galaxy S22 (SM-901), Galaxy S22 Plus (SM-S906) en de Galaxy S22 Ultra (SM-S908). Alledrie de exemplaren zijn naar verluidt sinds vorige week in massaproductie gegaan.

Dat de nieuwe toestelserie van Samsung al twee maanden voor het einde van 2021 massaal wordt geproduceerd, geeft een indicatie dat Samsung een lancering plant voor het begin van 2022. Bij voorgaande modellen was het gebruikelijk dat de massaproductie ervan twee of drie maanden voor de lancering startte.

Onduidelijkheid over releasedatum

Op dit moment wagen tal van bronnen zich aan een releasedatum, maar men spreekt elkaar nogal tegen. Het meest recente gerucht is dat de Samsung Galaxy S22-serie verschijnt in de laatste week van januari 2022. De toestellen zijn naar verluidt uitgerust met onder meer een Samsung Exynos 2200-chipset met grafische kaart van AMD.

Vooral dat laatste is interessant. Doorgaans komen de GPU’s namelijk van ARM af. Wellicht dat de S22-serie een flinke boost krijgt op het gebied van grafische prestaties. De AMD GPU is naar verluidt echter niet in alle modellen beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business