Nieuws

Samsung Galaxy S21 Ultra officieel: de ultieme smartphone-ervaring

Met de Samsung Galaxy S21 Ultra lanceert Samsung een vlaggenschipmodel dat alles overtreft wat Samsung ooit eerder deed.

Het toestel combineert het meest geavanceerde professionele camerasysteem met het helderste en slimste scherm op een Galaxy ooit. Bovendien maakt de populaire S-Pen die we kennen van de Note haar debuut in de Galaxy S-serie. Galaxy S21 Ultra is gebouwd voor de smartphoneliefhebber die alleen het allerbeste wilt.

Eersteklas innovaties in een opvallend ontwerp

De Galaxy S21 5G-serie introduceert een iconische Contour Cut Camera-behuizing die opgaat in het metalen frame. De Galaxy S21 Ultra 5G komt beschikbaar in de kleuren Phantom Black en Phantom Silver en is afgewerkt met een luxe matte finish. Dat zorgt voor een stijlvolle en tijdloze look. Duurzaamheid is verzekerd dankzij Corning Gorilla Glass Victus, het sterkste glas dat Samsung ooit op de markt bracht. Exclusief via de Samsung Store zijn ook de kleurvarianten Phantom Titanium, Phantom Navy en Phantom Brown beschikbaar.

 Met een 6,8 inch Dynamic AMOLED 2X scherm is de Galaxy S21 Ultra 5G het grootse toestel van de Galaxy S21 5G-serie. Het is het slimste scherm van Samsung tot nu toe. Je hoeft niet langer te kiezen tussen de soepele 120Hz refresh rate en het Quad HD+ scherm, de Galaxy S21 Ultra 5G biedt het allebei. De refresh rate past zich automatisch aan de content die je bekijkt aan. Zo heb je niet alleen altijd het allerbeste beeld, maar je batterij gaat ook langer mee. In vergelijking met de Galaxy S20 biedt de Galaxy S21 Ultra 5G 25% helderder beeld bij een maximale helderheid van 1.500nits – zó helder was een Galaxy-smartphone nog nooit. Dankzij de 50% verbeterde contrastratio heb je zelfs buiten kristalheldere beelden. En net als de Galaxy S21 5G en de Galaxy S21+ 5G heeft de Galaxy S21 Ultra 5G Eye Comfort Shield om oogvermoeidheid te verminderen.

V.l.n.r: Galaxy S21 Ultra, S21+ en S21. Afbeelding: Samsung

Een nieuwe lat voor fotografie

De Galaxy S21 Ultra 5G heeft Samsungs meest geavanceerde professionele camerasysteem, zodat je verbluffende foto’s van studiokwaliteit maakt en indrukwekkende 8K-video’s met een toolbox aan nieuwe AI-aangedreven functies. Het toestel heeft een viervoudige camera aan de achterkant (ultragroothoek, groothoek en dubbele telelenzen) met een 108 MP pro-sensor. Zo maak je 12-bits HDR-foto’s met 64 keer rijkere kleuren en meer dan drie keer zoveel dynamisch bereik met de voorgang S20 Ultra. Voor het eerst op een Galaxy-smartphone maak je opnames met 60fps in 4K-kwaliteit met alle lenzen – inclusief vier lenzen aan de voor- en achterkant. Dat betekent dat je met behoud van kwaliteit probleemloos naar een ander perspectief schakelt. Bovendien mis je met de optie 12-bit RAW file geen enkel detail tijdens het bewerken van foto’s.

Helderheid is gegarandeerd, óók als je inzoomt. De Galaxy S21 Ultra 5G is namelijk voorzien van 100x Space Zoom dankzij Samsungs allereerste Dual telelenssysteem. Hoe ver je ook bij de actie vandaan bent, met 3x optische zoom en 10x optische zoom – beide Dual Photodiode (2PD) – zijn je shots altijd zo helder als kristal. De verbeterde Bright Night-sensor van de Galaxy S21 Ultra 5G is Samsungs grootste sprong voorwaarts als we het hebben over fotografie bij weinig licht. Met de verbeterde Night Mode, ruisonderdrukking en 12 MP Nona-binning-technologieleg je zelfs een landschap bij nacht vast in superieure beeldkwaliteit.

Supersnelle connectiviteit

De S-Pen debuteert op de Galaxy S21 Ultra 5G in de Galaxy S-serie. Van aantekeningen maken tot het ondertekenen van documenten, deS-Pen heeft zijn waarde al bewezen op de Galaxy Note en Galaxy Tab. Nu debuteert de populaire pen in de S-serie en maakt het gebruik van de Galaxy S21 Ultra 5G nóg comfortabeler. De S-Pen is los verkrijgbaar in een speciale case of je kunt een bestaande S-Pen van een Galaxy Note of Galaxy Tab gebruiken.  Daarnaast verschijnt de S-Pen Pro, die langer en dikker is voor een betere grip en voorzien is van extra Bluetooth-functionaliteiten. Hiermee maak je bijvoorbeeld groepsselfies met een simpele klik op de pen.

Voor een betere en snellere connectiviteit is de Galaxy S21 Ultra 5G een van de eerste smartphones die Wi-Fi 6E ondersteunt. Dat levert meer bandbreedte en een internetverbinding die vier keer zo snel is dan vroegere wifi-standaarden, dus je streamt en deelt content in een oogwenk. Dankzij 5G heb je nul vertraging bij het downloaden van video’s en verlopen je videoconferenties soepel. Dankzij de ingebouwde Ultra-wideband mogelijkheden (UWB) in de Galaxy S21 Ultra 5G en Galaxy S21+ 5G gebruik je binnenkort je smartphone om je autodeuren te openen zonder je sleutels tevoorschijn te halen. En met SmartThings op Android Auto schakel je de Galaxy S21 5G-serie in om je slimme apparaten thuis vanuit je auto te bedienen. Zo kun je de temperatuur van je thermostaat alvast verhogen als je nog onderweg bent naar huis. Voor ononderbroken, langdurige verbindingen in je hele ecosysteem van verbonden apparaten maakt de Galaxy S21 Ultra 5G gebruik van Dual Bluetooth-technologie. Zo koppel je moeiteloos meerdere apparaten en verdeel je het stroomverbruik voor een lange batterijduur.

Prestaties en beveiliging

De Galaxy S21 Ultra 5G is voorzien van de nieuwste en meest geavanceerde smartphone-chipset in een Galaxy ooit. Dat zorgt voor een hogere verwerkingssnelheid, betere ondersteuning en meer energie-efficiëntie. Zodra de accu leeg dreigt te raken, heb je de Galaxy S21 Ultra 5G in slechts 30 minuten weer voor de helft opgeladen.

Nu onze smartphones zo belangrijk zijn, geldt hetzelfde voor de beveiliging. Die wordt verzorgd door Knox Vault, Samsungs eigen beveiligingsplatform op chipsetniveau (SoC). Met de toevoeging van fraudebestendig beveiligd geheugen aan de beveiligde processor maakt Knox Vault de Galaxy S21 Ultra een sterk beveiligd fort. Je kan de locatie metagegevens van je foto’s verwijderen voordat je ze deelt. Met de nieuwe functie Private Share bepaal jij wie toegang krijgt tot de content die je verzendt, en hoe lang die beschikbaar blijft. Deze beveiligingsfuncties bieden de S21 5G en S21+ 5G ook aan.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S21 Ultra vanaf 29 januari in de winkelrekken liggen. Pre-orderen kan nu al via de webshop van Samsung. Je krijgt er dan gratis de Galaxy Buds Live en SmartTag bovenop. In onderstaande tabel vind je de prijzen voor de verschillende configuraties:

128GB€1249
256GB€1299
512GB€1429

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business