Nieuws

Amazon zet website-rankingdienst Alexa stop

SEO-tools
Het moederbedrijf Amazon trekt volgend jaar de stekker uit Alexa Internet, zijn dienst die analyses verstrekt over webverkeer.

Vergis je niet, de gelijknamige stemassistent blijft onaangeroerd. Enkel de webtracker wordt stopgezet. Dat meldt het team achter de dienst in een post op de website, wat door techsite The Verge werd opgepikt. De dienst stopt op 1 mei 2022 met werken.

Alexa werd in 1996 opgericht en stelde gebruikers in staat om webverkeer te analyseren. Drie jaar later, in 1999, werd het opgekocht door Amazon. Waar Alexa Internet misschien niet meer bij iedereen bekend is, werd hij vroeger vooral gebruikt voor zijn lijst met de meest populaire websites ter wereld. Later kwamen er steeds meer SEO-tools bij voor betalende gebruikers. Hiermee konden ze meer gedetailleerde inzichten krijgen in hun webverkeer en dat van concurrenten.

Alexa, slaap zacht

“Vijfentwintig jaar geleden richtten we Alexa Internet op. Na twee decennia van je te helpen bij het vinden, bereiken en omzetten van je digitale ervaring hebben we de moeilijke keuze gemaakt om Alexa.com op 1 mei 2022 stop te zetten. Dankjewel om van ons het hulpmiddel bij uitstek te maken voor onderzoek naar content, competitieve analyses, keyword-onderzoek, en zoveel meer.”

Gebruikers met een abonnement zullen dus nog tot mei van volgend jaar met de dienst aan de slag kunnen. Op 1 mei wordt de hele werking afgesloten. Betalende gebruikers van de dienst kunnen tot dan hun data nog exporteren voor verder gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business