Nieuws

Volvo meldt hack in systemen

Volvo XC40 Recharge
Image: Volvo Cars Gent
De Zweedse autofabrikant meldt dat onbekende hackers in de systemen zijn geraakt en onderzoeksgegeven buit konden maken.

Hiermee wordt Volvo het volgende slachtoffer van hacking. Het bedrijf meldt de hack in een persbericht. Daarin stellen ze dat hackers toegang hebben gehad tot hun bestanden. Het onderzoek is naar verluidt volop lopende. Momenteel is het nog niet duidelijk wat de schaal van de hack juist inhoudt.

“Volvo Cars is zich bewust geworden van het feit dat een derde partij illegaal toegang had tot een van zijn bestandsopslagplaatsen”, zo meldt het persbericht van de autofabrikant. “Uit de eerste onderzoeken blijkt dat een beperkte hoeveelheid van de R&D-eigendom van het bedrijf werd gestolen tijdens de inbraak. Volvo Cars heeft eerder vandaag beslist dat, op basis van de beschikbare informatie, er een impact kan zijn om de werking van de organisatie.”

Volgens Volvo zouden er alvast geen gegevens van klanten in gevaar zijn gekomen. Ook de veiligheid van wagens van klanten zou niet in het gedrang komen. Gezien de aanwezigheid van een Volvo-fabriek in Gent bestaat de kans dat de impact ook bij ons voelbaar zal zijn. Daarvoor zullen we moeten wachten op meer informatie van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business