PARIS, FRANCE - AUG 11, 2018: Man holding against white background freshly unboxed Amazon Prime cardboard box

Winkelreus Amazon heeft naar verluidt plannen om zijn boodschappendienst uit te breiden naar zowel de Verenigde Staten als Europa.

Dat meldt techsite The Information in een nieuwsbericht, dat door Engadget werd opgepikt. Zij stellen dat het bedrijf het voorbije jaar in het Verenigd Koninkrijk experimenteerde met een dienst genaamd Amazon Fresh Marketplace. Amazon Prime-abonnees kunnen deze app gebruiken om zelf hun boodschappen te bestellen bij twee grote supermarktketens. Deze bestellingen worden dan op hun beurt op dezelfde dag nog geleverd door Amazon zelf.

Volgens het bericht zou Amazon deze dienst verder uit willen breiden naar zowel de Verenigde Staten als het Europese vasteland. Deze plannen zouden voor 2022 zijn, maar hier heeft het bedrijf nog niet over gecommuniceerd. In een reactie aan Engadget liet Amazon wel weten dat het zich richt op het gebruiksgemak voor zijn klanten: “Partnerschappen met andere supermarkten geven meer klanten de kans om online te kopen, en het stelt ons in staat om Amazon Prime-leden meer keuze, waarde en gemak te bieden, terwijl onze partners genieten van een verhoogde zichtbaarheid voor hun selectie en dienst.”

Supermarkt

Amazon experimenteert al een lange tijd met het voorzien van alledaagse boodschappen, en dat op allerhande manieren. Naast de boodschappen-leverdienst heeft het ook zijn eigen kassaloze supermarkten. Die maakten in 2018 hun debuut in de Verenigde Staten. Daar kan je als gebruiker gewoon producten in je mandje leggen. Dankzij de slimme technologie weet het achterliggende systeem wat je mee hebt. Bij het buitenwandelen wordt dit automatisch verrekend. Amazon lanceerde in maart van 2021 zijn eerste winkel buiten de VS, namelijk in London. Daarmee komt het dichter bij Europa, wat samen met de boodschappendienst wijst op een focus op dit gedeelte van onze markt.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.