NVIDIA system Latency challenge

Vandaag lanceert NVIDIA in samenwerking met KovaaK 2.0 de NVIDIA System Latency Challenge, een test die nagaat hoe goed jij kan mikken terwijl je te maken krijgt met lag tijdens het spelen.


NVIDIA lanceert de tool naar aanleiding van een eigen onderzoek waarin er werd geconcludeerd dat systeemlatentie (ook wel lag of latency genoemd) weldegelijk een effect heeft op jouw prestaties tijdens het gamen. Bij een verschil van 100ms en 20ms zouden de prestaties maar liefst 37 procent verschillen. Lag zou ook een grotere impact hebben dan de hoeveelheid FPS waarmee men speelt.

NVIDIA Reflex

Uiteraard heeft NVIDIA daarvoor een oplossing en dat is sinds september 2020 NVIDIA Reflex. De technologie is ondertussen aanwezig in 25 ondersteunde games en zorgt ervoor dat latentie verminderd wordt door de game engine zo af te stellen dat rendering gebeurt op het moment dat het nodig is (just-in-time). Dit ontlast de CPU en GPU, wat zorgt voor minder lag. 

“Reflex heeft wel degelijk een effect op jouw prestaties tijdens het gamen.”

Test zelf en win

Bovenstaande video geeft alvast wat meer inzicht in de werking van Reflex, maar zelf aan de slag gaan is natuurlijk veel leuker. Daarom is KovaaK 2.0 deze week gratis te spelen zodat jij aan de slag kan in omgevingen met een latentie van 25ms, 55ms en 85ms. De uitdaging is speelbaar voor iedereen met een NVIDIA kaart nieuwer dan de GTX 900. Je kan ook zonder NVIDIA grafische kaart spelen, maar dan zal je niet kunnen meedingen naar de prijzenpot, die bestaat uit negen exemplaren van elk van onderstaande items:


● RTX 3080 Ti Founders Edition 
● Oculux NXG253R 360Hz NVIDIA G-SYNC display 
● Logitech Pro X Superlight gaming muis

Om te winnen hoef je enkel deel te nemen en niet tot de allerbeste spelers behoren. De winnaars zullen in januari geselecteerd worden en hun prijzen in februari ontvangen.


Gerelateerde artikelen

Nieuw abonnement NVIDIA GeForce NOW biedt toegang tot RTX 3080 en 1440p 120Hz gaming

Vandaag kondigt NVDIA de volgende generatie van GeForce NOW cloud gaming aan. Een nieuw abonnement laat gamers toe gebruik te maken van een RTX 3080 grafische kaart en dat in de hoge resolutie van 1440p aan 120 FPS.

ASUS ROG Mothership review: Gewoon doen

Met het ROG Mothership toont ASUS dat het niet bang is om te experimenteren en hun gedurfde ideeën ook durft omzetten in de praktijk. Zelfs niet-gamers zullen de innovatie in het Mothership kunnen appreciëren.

MSI RTX 3080 Gaming X Trio review

De MSI RTX 3080 Gaming X Trio is een van de beste opties voor de hardcore gamer die echt alles uit zijn GPU wil halen.

De beste high-end grafische kaarten van 2021

De grafische kaart is naast de cpu ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van je computer. De GPU zorgt immers voor de het visuele plaatje.

Koopgids PC-componenten: De beste onderdelen anno april 2022

Door een PC zelf te bouwen, voel je elke dag opnieuw een gevoel van trotsheid wanneer je jouw computer opstart. Zo selecteer je de beste componenten.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.