Nieuws

NVIDIA System Latency Challenge laat je impact van lag testen op je prestaties

NVIDIA system Latency challenge
Vandaag lanceert NVIDIA in samenwerking met KovaaK 2.0 de NVIDIA System Latency Challenge, een test die nagaat hoe goed jij kan mikken terwijl je te maken krijgt met lag tijdens het spelen.

NVIDIA lanceert de tool naar aanleiding van een eigen onderzoek waarin er werd geconcludeerd dat systeemlatentie (ook wel lag of latency genoemd) weldegelijk een effect heeft op jouw prestaties tijdens het gamen. Bij een verschil van 100ms en 20ms zouden de prestaties maar liefst 37 procent verschillen. Lag zou ook een grotere impact hebben dan de hoeveelheid FPS waarmee men speelt.

NVIDIA Reflex

Uiteraard heeft NVIDIA daarvoor een oplossing en dat is sinds september 2020 NVIDIA Reflex. De technologie is ondertussen aanwezig in 25 ondersteunde games en zorgt ervoor dat latentie verminderd wordt door de game engine zo af te stellen dat rendering gebeurt op het moment dat het nodig is (just-in-time). Dit ontlast de CPU en GPU, wat zorgt voor minder lag. 

“Reflex heeft wel degelijk een effect op jouw prestaties tijdens het gamen.”

Test zelf en win

Bovenstaande video geeft alvast wat meer inzicht in de werking van Reflex, maar zelf aan de slag gaan is natuurlijk veel leuker. Daarom is KovaaK 2.0 deze week gratis te spelen zodat jij aan de slag kan in omgevingen met een latentie van 25ms, 55ms en 85ms. De uitdaging is speelbaar voor iedereen met een NVIDIA kaart nieuwer dan de GTX 900. Je kan ook zonder NVIDIA grafische kaart spelen, maar dan zal je niet kunnen meedingen naar de prijzenpot, die bestaat uit negen exemplaren van elk van onderstaande items:

● RTX 3080 Ti Founders Edition 
● Oculux NXG253R 360Hz NVIDIA G-SYNC display 
● Logitech Pro X Superlight gaming muis

Om te winnen hoef je enkel deel te nemen en niet tot de allerbeste spelers behoren. De winnaars zullen in januari geselecteerd worden en hun prijzen in februari ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business