Nieuws

Twitter lanceert automatische ondertitels bij video’s

twitter
Socialmediaplatform Twitter introduceert automatische ondertiteling bij video’s om zijn dienst toegankelijker te maken.

Gebruikers die nu video’s op het platform plaatsen, zullen zien dat deze automatisch voorzien kunnen worden van ondertitels. Dat meldt het bedrijf in een tweet op zijn platform. Deze functie is vanaf nu wereldwijd beschikbaar, en dat op zowel Android, iOS als via je browser.

Zodra je op je smartphone een video opstart waar je de audio van hebt stilgezet, worden de ondertitels zichtbaar. Indien je de audio inschakelt, kan je ze nog altijd terug oproepen.

De ondertitels zijn echter wel enkel van toepassing op nieuwe video’s die geüpload worden. Filmpjes die reeds op het platform stonden, zullen dus niet van deze functie kunnen gebruikmaken. Of deze optie er ooit komt, is momenteel nog onduidelijk. De ondertitels zouden tevens in de ‘meeste talen’ beschikbaar zijn, maar een exacte lijst is nog niet bekend.

Twitter is voorheen al enkele malen onder vuur gekomen vanwege zijn gebrekkige toegankelijkheid. In 2020 voegde het bijvoorbeeld stemtweets toe. Hier kwam commentaar op omdat het nadelig zou zijn voor slechthorende en dove gebruikers van het platform. Daarom voegde het in juli van 2021 bijvoorbeeld ondertitels toe aan stemtweets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business