Nieuws

Microsoft Teams stuk veiliger na laatste update

microsoft teams essentials
Microsoft Teams lanceert een nieuwe veiligheidsmaatregel in de vorm van een end-to-end-encryptie voor videogesprekken tussen twee gebruikers.

Hiermee ben je als gebruiker in staat om op een veiligere manier gesprekken te voeren. Techsite The Verge meldt de lancering van de feature in een bericht. Dankzij deze end-to-end-encryptie (E2EE) zijn gebruikers in staat om gesprekken te voeren zonder dat andere partijen deze kunnen ontcijferen. Het zorgt voor een versterkte privacy tussen de mensen die in gesprek zijn. De update die admins in staat stelt om deze functie in te schakelen, werd gisteren wereldwijd uitgerold.

Microsoft Teams maakte volgens The Verge de komst van deze functie in het begin van dit jaar al bekend. Het zou de functie doorheen oktober hebben getest. De dienst gebruikte voorheen ook al een encryptie, maar dank enkel voor data die verstuurd werd of zich in rust bevond. Hier kan nog steeds een decryptie op plaatsvinden, zodat de nodige diensten met de data aan de slag kunnen. De inhoud van de chats van Teams kent tevens een encryptie, en dat ook zowel in gebruik als in rust.

Niet met alle functies

Volgens Microsoft houdt de encryptie wel in dat je enkele functies verliest. Zo zal je niet meer in staat zijn om opnames te maken van de gesprekken, ze van live ondertitels of transcripties te voorzien, gesprekken door te zetten naar andere, gesprekken samen te voegen en ze door te schakelen naar andere toestellen. Deze worden enkel terug beschikbaar zodra je de encryptie uitschakelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business