Nieuws

Google trekt eind 2022 de stekker uit OnHub-router

Google zal vanaf het einde van 2022 geen ondersteuning meer bieden voor de OnHub-router om gebruikers richting een Nest Wifi te duwen.

De Google OnHub lanceerde in 2015 en was de eerste draadloze smartrouter die de techgigant lanceerde. Google ontwikkelde de cilindervormige router in samenwerking met TP-Link. OnHub had in totaal 13 antennes om het wifi-bereik in je huis te optimaliseren: 6x 2,4GHz, 6x 5GHz en één antenne die continue zocht naar het beste bereik. Google bracht de slimme router wel nooit rechtstreeks uit in België en Nederland.

Toen een jaar later de eerste generatie Nest Wifi volgde (de tweede generatie werd uitgebracht in 2020) voorspelden velen al het vroegtijdige einde van de OnHub. Dat einde is nu aangebroken. Op de supportpagina voor Nest-producten heeft Google aangekondigd dat het vanaf 19 december 2022 geen software-ondersteuning meer geeft aan actieve OnHub-routers. Na die datum zullen ze wel een wifi-signaal blijven afgeven, maar je kan de router niet meer koppelen aan je Google Home-account en je router krijgt ook geen updates meer.

Nest Wifi

De logische stap voor Google OnHub-eigenaars is overschakelen naar de nieuwere Nest Wifi. Deze router is een stukje goedkoper en zou je naast een verbeterde app ook snellere en stabielere wifi moeten bieden. Hoewel de ondersteuning voor de OnHub nog bijna een jaar zal lopen, wil Google hen aanmoedigen om de overstap niet te lang meer uit te stellen. Google biedt een korting van 40% op de tweede generatie Nest Wifi voor iedereen die nog een OnHub had. De kostprijs van één Wifi Nest-router zou daarmee zakken van 159 euro naar 95,40 euro. Die deal is wel maar geldig tot en met 31 maart 2022. Anders dan de OnHub is een Nest Wifi-router wel breed verkrijgbaar in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business