Nieuws

LG introduceert next-gen OLED EX

LG Display Unveils Next-Generation OLED TV Display 'OLED EX'
Televisiefabrikant LG stelt zijn nieuwe OLED-technologie voor die de algemene helderheid van OLED-schermen omhoog moet krikken.

De aankomende OLED-tech krijgt de naam ‘OLED EX’, met EX als acroniem voor ‘Evolution’ en ‘eXperience’. Dat onthult LG in een persbericht op zijn website. Deze nieuwe scherm-tech zou volgens de fabrikant tot 30 procent helderder zijn dan bestaande OLED-toestellen. Hiermee hoopt het de grootste tekortkomingen van de huidige technologie op te kunnen lossen.

Bij OLED-schermen wordt elke pixel individueel belicht. Dit zorgt voor heel donkere zwartwaardes en een zeer hoge responstijd. Daardoor zijn ze zeer geschikt om in donkere ruimtes te gebruiken. Een van de grote nadelen van de huidige OLED-technologie is dan weer wel dat ze geen hoge helderheid hebben. Zodra er meer licht in de ruimte is, valt dit gebrek aan helderheid wel op. Daar wil OLED EX dus verandering in brengen.

Betere prestaties

“De EX Technologie die gebruikt wordt bij de OLED EX-displays combineert deuterium-samenstellingen en gepersonaliseerde algoritmes om de stabiliteit en efficiëntie van de organische LED’s te verbeteren, waarbij ook de algemene prestaties omhoog worden gehaald”, aldus het persbericht van LG. “Dankzij de EX Technologie zullen OLED EX-displays nieuwe niveaus van beeldaccuraatheid en helderheid kunnen behalen om uitstekende, realistische details en kleuren te bieden zonder enige distortie.”

LG stelt dat het de nieuwe OLED-tech in al zijn OLED-televisies zal verwerken. De productie ervan zal in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan. Momenteel is het nog onduidelijk wanneer we de technologie in toestellen bij ons zullen zien verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business