Nieuws

Telegram introduceert nieuwe reacties en verborgen tekst

Telegram Stories
Chatapp Telegram rolt een boel nieuwe functies uit, waaronder emoji-reacties onder berichten en een spoiler-verbergende functie.

Gebruikers van de populaire chatapp zullen zich verheugen met de komst van de laatste update van dit jaar. Deze voorziet de applicatie van verscheidene nieuwe functies. Dat meldt Telegram zelf in een blogpost. Zo hebben gebruikers nu de mogelijkheid om net als bij iMessage individuele berichten te voorzien van een emoji. Door twee keer te drukken verstuur je bijvoorbeeld steeds een duimpje omhoog. Android-gebruikers kunnen dit wel aanpassen naar een andere emoji. De update is nu beschikbaar voor alle gebruikers.

Telegram lanceert daarnaast de mogelijkheid om bepaalde tekst van Spoiler-formatting te voorzien. Als je deze tekst doorstuurt, dan is hij onleesbaar voor je ontvangers. Zij moeten er dan eerst op drukken alvorens ze kunnen uitmaken wat er staat. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je informatie over je favoriete films en series kan delen zonder dat je hiermee de ervaring van groepsgenoten verpest.

Dit zijn echter niet de enige toevoegingen van Telegram. Je hebt ook de optie om een vertaalknop toe te voegen aan het berichtenmenu. Daarmee kan je een geselecteerd bericht zelf vertalen. Je kan ook bepaalde talen instellen die je automatisch vertaald wilt zien worden. De talen waar je zelf vloeiend in bent, kan je dan uitschakelen. Daarnaast is er ook de optie om QR-codes te maken voor gebruikers met een publieke gebruiksnaam. Je kan deze tevens opstellen voor publieke groepen en kanalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business