samsung tv cloud gaming
Image Credit: Samsung

Samsung trekt in 2022 de kaart van cloud gaming met een gloednieuwe gaming hub die Google Stadia en Nvidia GeForce Now ondersteunt.

Advertentie

Samsung heeft gisterenavond tijdens hun persvoorstelling voor CES 2022 een eerste tipje van de sluier gelicht van wat we dit jaar van hen mogen verwachten. De Zuid-Koreaanse techgigant introduceerde een nieuwe line-up Micro LED en QLED smart-tv’s met een vernieuwde Smart Hub. Naast de mogelijkheid om NFT’s aan te kopen biedt de smart hub ook ondersteuning voor cloud gaming zoals Google Stadia, Nvidia GeForce Now en Utomik.

Samsung stelde een niewe lijn Micro LED en QLED televisies voor. Image credit: Samsung

Gaming hub

De apps van de cloud gamingdiensten zal je eenvoudig kunnen binnenhalen via het gamingmenu in je nieuwe smart hub, waar je ook AI-aangestuurde aanbevelingen voor nieuwe games zal krijgen. Zo kan je rechtstreeks games streamen vanuit de cloudbibliotheek van Google en Nvidia naar je televisie. Samsung lijkt daarmee eindelijk cloud gaming (weer) volledig te omarmen, nadat ze in het verleden ook al PlayStation Now aanboden. Microsofts Xbox Cloud Gaming is wel een opvallende afwezige in de lijst. Samsung zal binnenkort meer details bekend maken over de beeldkwaliteit waarin je kan gamen en of de gaming hub ook zijn weg naar oudere televisietoestellen zal vinden.

Na een moeilijke start lijkt cloud gaming eindelijk definitief te zullen gaan doorbreken in 2022. Grote concurrent LG introduceerde in november ook al de mogelijkheid om games via Nvidia GeForce Now rechtstreeks naar je televisie te streamen. Zo zal het voor gamers eenvoudiger worden om cloud gaming te ontdekken.

CES 2022

CES 2022 gaat woensdag officieel van start, al zullen de meeste deelnemers vandaag en morgen hun persconferentie al geven. Je kan uiteraard weer bij ons terecht voor alle interessante nieuwtjes van de technologiebeurs.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here