Nieuws

NVIDIA GeForce Now vanaf nu beschikbaar op LG Smart tv’s

LG Smart tv Nvidia GeForce Now
Videostreamingdienst Nvidia GeForce Now is nu ook beschikbaar op LG smart tv's. Je hebt dus geen Android TV of Shield meer nodig.

GeForce Now de gaming streamingdienst van NVIDIA, wordt sinds deze week uitgerold naar recente LG smart tv’s. Door de samenwerking is LG de eerste tv-fabrikant waarvoor Nvidia een app bouwde voor zijn streamingdienst. Daarmee is GeForce Now meteen beschikbaar op groot scherm met beeld van goede kwaliteit en hogere refresh rates, schrijft LG.

GeForce Now op LG smart tv’s

Net zoals bij de Apple Music-app, kan je GeForce Now sinds deze week terugvinden in de LG Content Store. Je hebt daarvoor wel één van volgende modellen nodig: LG 4K OLED, QNED Mini LED en NanoCell TV. Alleen deze modellen ondersteunen momenteel Nvidia GeForce Now en het is onduidelijk of daar in de toekomst nog andere bestaande modellen aan toegevoegd worden. Door de app te downloaden krijgen GeForce Now-abonnees meteen toegang tot de bibliotheek van games als Cyberpunk of FarCry 6 op hun tv.

Qua prestaties blijkt de app te zijn bepeerkt tot een maximum van 1080p en 60fps. Een stukje lager dan GeForce Now die op pc wel 1440p en 120fps kan tonen. Wie een Nvidia Shield in huis heeft kan tot 4K streamen maar daar moet je internetabonnement natuurlijk ook op voorzien zijn.

Sony

De gaming streamingdienst is sinds bepaalde tijd ook beschikbaar met een app voor Android TV. Daardoor kunnen sommige Sony tv-toestellen de applicatie ook draaien als een omweg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business