Crypto Browser

Opera heeft de bètaversie van zijn Crypto Browser gelanceerd. Die is speciaal ontworpen voor het beheer van en transacties met cryptomunten.

Advertentie

De Opera Crypto Browser heeft een ingebouwde cryptoportemonnee en geeft de gebruiker handige toegang tot transacties met cryptomunten of NFT’s, biedt ondersteuning voor gedecentraliseerde apps (dApps) en meer. In zijn aankondiging zegt Opera-baas Jorgen Arnensen dat zijn browser “de gebruikerservaring met Web3 eenvoudiger wil maken, want vaak is die nog te overweldigend voor mainstreamgebruikers.” 

Een van de belangrijkste features is de ingebouwde portemonnee. Die is van het non-custodial type. Dat betekent dat enkel de gebruiker zelf over de sleutels beschikt en die dus niet in handen kunnen zijn van een andere partij. 

Crypto Browser zonder extensies 

De wallet ondersteunt bekende blockchains als Ethereum, Bitcoin, Cel en Nervos. In de Opera Crypto Browser zal je meteen toegang krijgen tot je crypto, zonder dat je daarvoor extensies moet installeren. Gebruikers krijgen ook de optie om een externe wallet te gebruiken. Ook het klembord is beveiligd, zodat andere apps niet kunnen lezen wat je kopieert en plakt. 

De andere belangrijke feature is ondersteuning voor Web3, een gedecentraliseerd internet dat via de blockchain werkt. Het is intussen al immens populair in de crypto-community. Gebruikers krijgen niet alleen toegevoegde security via blockchain-encryptie, het geeft ook toegang tot zaken als GameFi, waar je volgens Opera “geld kan verdienen terwijl je je weg baant door allerlei metaverses.”  

Er is ook een ‘Crypto Corner’ met het laatste blockchainnieuws. Die moet blockchain-enthousiastelingen ook nieuwe skills leren, geeft Opera nog mee. 

De Opera Crypto Browser is nu beschikbaar voor Windows, Mac en Android. Later volgt er ook een versie voor iOS. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here