Nieuws

Instagram voert tests uit met betalende abonnementen

Met betalende abonnementen kunnen influencers hun meest spectaculaire foto’s en verhalen achter een paywall steken.

Instagram hint al sinds vorige zomer naar de uitrol van betalende abonnementen en nu zijn ook de eerste tests opgestart. Volgens TechCrunch gaat het nog om een ‘alpha-testfase’ met een zeer beperkt testpubliek. Een tiental Amerikaanse Instagrammers zijn uitverkoren om deel te nemen aan het project.

Instagram Subscriptions biedt de influencers de mogelijkheid om Stories exclusief te maken voor hun betalende volgers. Ze kunnen zelf kiezen hoeveel ze voor hun abonnementen willen vragen, al zet Instagram voorlopig nog 8 prijspeilen gaande van 0,99 dollar per maand tot en met 99,99 dollar per maand. Als je een betalend abonnement neemt op een pagina die je volgt, krijg je toegang tot exclusieve content van die pagina en word je nog eens extra beloond met een badge om jezelf te onderscheiden van niet-betalende gebruikers. Daar alleen al zou je voor willen betalen.

instagram subscriptions
Image Credit: Instagram/Meta

Strijd om content creators

Het content creator-landschap wordt steeds competitiever en daarom zoeken socialmediaplatformen zoals Instagram naar manieren om hun populairste accounts bij te houden. Instagram wil vooral voorkomen dat ze de overstap naar grote rivaal TikTok maken. Maar we zagen onder meer ook Facebook en Twitter al betalende abonnementen introduceren om gebruikers de kans te geven extra inkomsten uit hun posts te halen. Mark Zuckerberg, grote baas van moederbedrijf Meta, liet overigens al weten niet uit te sluiten op termijn gecombineerde betalende abonnementen voor Facebook én Instagram te gaan introduceren.

Instagram heeft nog geen tijdlijn meegegeven over de verdere uitrol van hun Subscriptions-dienst. Het zal vermoedelijk nog wel even duren vooraleer we de betalende abonnementen bij ons zien verschijnen. Zou jij betalen voor Instagram-content? Uit een poll die we vorige zomer bij onze lezers hielden antwoordde slechts 0,5% (op 820 deelnemers) bereid te zijn om te betalen voor sociale media.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business