Apple iOS 14 beveiligingsupdates

Zoals eerder beloofd heeft Apple de beveiligingsupdates voor iOS 14 nu stopgezet. Gebruikers moeten overstappen op de 15e versie.

Zoals Apple dat eerder al had aangekondigd, krijgt iOS 14 geen beveiligingsupdates meer. Die updates waren tot voor kort wel nog beschikbaar maar dat was een tijdelijk plan, schrijft Apple. Wie vandaag nog op iOS 14 zit zal dus alleen nog de optie krijgen om naar iOS 15.2 te updaten. Vermoedelijk doet Apple dat omdat het grootste deel van de gebruikers de overstap al heeft gemaakt. Gebruikers met iOS 14.8 zullen eveneens de update naar 15.2 te zien krijgen. Ook iOS 13 krijgt al sinds eind september 2020 geen updates meer.

Stopzetting beveiligingsupdates iOS 14

Voor velen zal het misschien vreemd klinken, maar Apple heeft altijd al aangegeven dat dat het plan was. Alleen kon de iPhonebouwer nooit duidelijk zeggen wanneer het precies met die updates zou stoppen. Waarom het bedrijf dat ook nu doet is niet duidelijk. Apple zelf gaf hier ook geen verklaring over.

Als je een ouder toestel van Apple hebt dat bijvoorbeeld nog op iOS 12 draait hoef je je geen zorgen te maken. Deze versie zal wel beveiligingsupdates krijgen. Wie iOS 14 gebruikt heeft wellicht ook een toestel dat iOS 15 kan draaien, dus verwacht Apple ook dat je gaat updaten. Het gaat dan over iPhones vanaf 2016 en de iPad Air 2 uit 2014.