Tim Cook

Apple-topman Tim Cook wordt al meer dan een jaar gestalkt. Het bedrijf heeft een contactverbod aangevraagd tegen een vervelende vrouw.

Advertentie

Het verzoek van Apple werd ook meteen goedgekeurd door een rechter in het Amerikaanse Santa Clara County. De vrouw had eind 2020 tweets de wereld ingestuurd waarin ze beweerde de echtgenote te zijn van Tim Cook. De CEO zou ook de vader zijn van haar tweeling. Ze had op Twitter ook haar achternaam veranderd in ‘Cook’. 

De eerste feiten dateren van eind oktober tot half november 2020. In die periode kreeg Tim Cook maar liefst 200 e-mails van de vrouw. Apple laat weten dat de toon in die berichten al snel dreigend en beangstigend werd. Uiteindelijk mailde ze ook een foto door van een vuurwapen dat ze gekocht had.

Tim Cook belaagd 

In de loop van oktober 2021 kwam de vrouw in persoon opdagen aan het appartement van Cook in Palo Alto, waar de bewaking haar kon onderscheppen. In de periode die daarop volgde bleef ze Cook contacteren en vroeg ze hem onder meer om 500 miljoen dollar. De vrouw liet begin dit jaar voor het laatst van zich horen. Via een nieuwe Twitter-account leek ze haar zelfmoord aan te kondigen en wilde ze nog meegeven dat Tim Cook hiv-positief zou zijn.

Daarnaast deed de vrouw nog meer vreemde dingen. Ze liet in haar thuisstaat Virginia, maar ook in New York en Californië verschillende bedrijven oprichten met aanstootgevende namen. Voor die registraties gebruikte ze de persoonlijke gegevens van Cook, zoals diens naam en adres. Zo vermeldde ze de Apple-CEO als bestuurder. Tim Cook heeft geprobeerd om die ondernemingen te laten opheffen, maar dat is nog niet in alle gevallen gebeurd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here