Nieuws

iOS 15.4 brengt Face ID met mondmasker naar je iPhone

iOS 15.4 bèta Face ID mondmasker
Apple herkent je ook achter een mondmasker.
Apple heeft een verrassing in petto voor iPhone-gebruikers. iOS 15.4 biedt namelijk Face ID in combinatie met een mondmasker.

Apple test momenteel een heel handige feature voor iOS. In de bètaversie van iOS 15.4 zit namelijk een functie waarmee je Face ID kan gaan gebruiken in combinatie met een mondmasker. Je moet er volgens het techbedrijf wel een beetje beveiliging voor opgeven maar volgens verschillende bronnen zou dat geen probleem mogen zijn.

iOS 15.4 bèta

Verschillende gebruikers van de bèta tonen op Twitter en Reddit hoe je Face ID in combinatie met een mondmasker kan inschakelen. Wie de nieuwere versie al op zijn iPhone heeft staan krijgt een nieuw beginscherm waarin wordt gevraagd of je je toestel wil gebruiken met een mondmasker. In de Instellingen kan je de functie altijd weer uitschakelen.

Het is een opvallende nieuwigheid aangezien velen niet hadden verwacht dat Apple hier nog mee zou komen. Het bedrijf heeft de voorbije twee jaar al verschillende pogingen ondernomen om het gebruikers gemakkelijker te maken.

Jammer genoeg zal je wel een recente iPhone nodig hebben om gebruik te maken van Face ID met je mondmasker. Uit de eerste tests blijkt namelijk dat het bij de iPhone 12 lukt, maar een iPad Pro uit 2018 niet. Nog even afwachten dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business