Nieuws

iOS 16: Wat is er nieuw, de eerste geruchten

iOS 16 wat is er nieuw iPhone 14
Een nieuwe iOS 16 zullen we pas te zien krijgen in juni. Toch is de geruchtenmolen onverbiddelijk al beginnen draaien. Wat is er nieuw?

Dit jaar begint de geruchtenmolen rond de nieuwe versie van iOS al vroeg te draaien. iOS 16 zal de logische opvolger worden maar hoe zal Apple zijn besturingssysteem voor iPhone en iPad nog beter maken? Krijgt iPadOS bijvoorbeeld meer macOS-overeenkomsten? We betwijfelen het zelf maar gingen toch al eens een kijkje nemen naar de eerste geruchten.

iOS 16: wat is er nieuw?

Split Screen

Dit is er eentje dat we al kennen vanuit iPadOS. Split Screen zou een zeer handige toevoeging zijn op je steeds groter wordende iPhone. Hieronder een concept om een idee te geven hoe Split Screen er zou kunnen gaan uitzien.

Concept: The Hacker 34

Nieuwe app-iconen

Dit is een nieuwigheid die ieder jaar terugkeert naar de geruchtenmolen. Volgens de eerste informatie en tests zou Apple werken aan een nieuwe look voor iOS en iPadOS. Of er een volledig redesign zal komen betwijfelen we. Het zou gaan om een nieuwe look voor de eigen Apple-icoontjes. Die zouden meer in lijn moeten liggen met macOS.

Vergrendelscherm

Ook het vergrendelscherm zou volgens de eerste geruchten enkele veranderingen ondergaan. Zo zou Apple een ander lettertype gevonden hebben om de datum en de tijd te tonen. Kleine tweaks dus.

Antwoordsuggesties

Een grotere nieuwigheid is de komst van automatische antwoordsuggesties in alle mogelijke mail- of berichtenapps. Net zoals Gmail je al een tijdje automatisch antwoorden kan voorstellen, wil Apple die lijn doortrekken naar het volledige OS.

Welke iPhones zijn compatibel?

Op Twitter heeft een gebruiker laten weten dat hij verschillende Apple Insider-info ter beschikking heeft. Uit die info blijkt dat Apple verschillende nieuwe features voor ons in petto heeft. De gebruiker noemt zich @AppleA12Z en het gaat hier – voor alle duidelijkheid – niet om een gecontroleerde bron. De kans is dus groot dat de meeste info niet correct of onvolledig is.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business