Reviews

Apple iPhone 8 review: creatief kleintje

Voordelen
Razendsnelle processor
Draadloos laden
Nadelen
Accuduur
Oud design
Aanbevolen prijs: €809
Waar te koop?
Totaalscore 8
De iPhone 8 verplettert iedereen in de prestatiebenchmarks. Enkel het design is stilaan oubollig.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 44 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle premium smartphones in de test.


De iPhone 8 verplettert iedereen in de prestatiebenchmarks. De nieuwe A11 Bionic-chip staat een stap voor op concurrent Qualcomm, maar dat komt ook vooral omdat Apple zijn hardware 100% afstemt op zijn software. Hoe kan het anders dat een 1.821 mAh-batterij toch nog zo’n accuduur geeft. Het is nog altijd niet schitterend, een teer punt bij iPhones, maar wie meer wil moet naar het groter model kijken.

Het scherm heeft een lagere resolutie dan de concurrentie, maar daar merk je eigenlijk heel weinig van. De camera is bijzonder goed, bij de beste uit de test. De nieuwe functie waarmee je met de belichting van een foto kan spelen, is nog werk aan. Dikwijls oogt het resultaat te kunstmatig, maar dat is puur software waar Apple nog aan kan werken.

De glazen achterkant maakt de iPhone 8 fragieler, maar je krijgt wel draadloos laden in de plaats. Wie een hoesje rond zijn smartphone doet, merkt er niets van.

Een toptoestel dat op alle vlakken bijzonder goed scoort. Enkel het design is stilaan oubollig vergeleken met de rest van de competitie. Wie écht met zijn iPhone gezien wil worden, koopt beter een iPhone X.

Met dank aan Coolblue voor het ter beschikking stellen van de iPhone 8.


Benieuwd hoe de Apple iPhone 8 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

appleiPhone 8smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals