Nieuws

Populaire game Wordle valt in handen van New York Times

New York Times verrast met de inlijving van de mobiele game Wordle. Voor spelers zal er voorlopig nog niet al te veel veranderen.

New York Times lijft de internethype van 2022 binnen: de mobiele puzzelgame Wordle. Dat maakte de Amerikaanse nieuwsuitgever vannacht bekend met een persbericht. Via zijn mobiele applicatie biedt de New York Times puzzelgames aan aan zijn abonnees, en het hoeft niet te verbazen waarom ze in Wordle de perfecte toevoeging aan dat aanbod zagen. Josh Wardle, de bedenker van het spel, bevestigde de overname via zijn Twitter-account, waar hij het ‘een logische vervolgstap’ voor zijn uit de hand gelopen hobbyproject noemt.

Voor wie de voorbije maanden onder een steen geleefd heeft: Wordle is een mobiele game die je gratis kan downloaden voor Android en iOS (let op: de game heeft ondertussen al veel kopieën). Het is een taal- en spellingspel waarbij je elke dag een woord krijgt dat je moet zoeken. Wie vroeger naar het spelprogramma Lingo heeft gekeken, zal het concept onmiddellijk herkennen. De game lanceerde in oktober 2021 en heeft inmiddels al dagelijks miljoenen spelers en is beschikbaar in zes talen. Wordle is zo populair dat Google er zelfs een unieke easter egg voor maakte in haar zoekmachine, die laten we je zelf maar ontdekken.  Het kan bijvoorbeeld een leuke manier zijn om een paar woordjes Spaans of Italiaans te leren.

Wordle blijft (voorlopig?) gratis

Voorlopig lijkt het de bedoeling van New York Times om zo weinig mogelijk te veranderen aan Wordle. Zo zou de game nog gratis en publiek beschikbaar blijven. Op de lange termijn lijkt het ons echter niet uitgesloten dat de taalgame komt te vallen onder hun gamesabonnement, dat ongeveer 3 euro per maand of 25 euro per jaar kost.

New York Times wilde in de persmededeling geen overnamebedrag noemen, maar het zou gaan over een getal dat uit zeven cijfers bestaat. Dan weten we dat de overname minstens één miljoen dollar gekost heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business