Nieuws

Hoofdtelefoon van Sonos lijkt dichterbij te komen

Sonos hoofdtelefoon
Afbeelding: Screenshot Sonos patentaanvraag
Er gaan al sinds 2019 geruchten rond en in 2020 verscheen de eerste patentaanvraag. Hoe zit het nu met die hoofdtelefoon van Sonos?

Het is van september 2020 dat we nog concrete informatie te zien kregen rond de vermeende eerste hoofdtelefoon van Sonos. Een nieuwe patentaanvraag die toen uitlekte gaf aan dat de audiospecialist uit de States werkt aan een nieuw product. Omdat hoofdtelefoons onbetreden terein zijn voor Sonos, heeft het bedrijf daarvoor een ander bedrijf overgenomen in alle stilte. Volgens Protocol gaat het daarbij om softwarestartup T2 Software.

Hoofdtelefoon van Sonos

Een woordvoerder van de audiospecialist heeft echter wel bevestigd aan Protocol dat het nieuws rondom de overname klopt. T2 Software is specialist in bluetooth audio en heeft eerder al klanten zoals Bose gehad. Het bedrijf heeft dus best wat kennis in huis, dat zou Sonos kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van hun hoofdtelefoon. De oprichter van T2 Software werkte namelijk eerder bij Qualcomm.

De startup zou werken aan een LC3-codec die een hoge audiokwaliteit kan leveren zonder dat het daar ook een hogere bitrate voor nodig heeft. Die technologie moet er dus voor zorgen dat de batterij van je earbuds of hoofdtelefoon langer mee kan gaan. Die kennis heeft Sonos nu in-house.

Wanneer?

Aangezien de fabrikant zelf geen woord rept over een nieuw product en niet ingaat op de vragen van Protocol is het een beetje gissen. Er zou op LinkedIn wel een post verschenen zijn waarin Sonos aangeeft een marketingbedrijf te zoeken voor de lancering van een nieuw product. Of het daarbij gaat om de hoofdtelefoon is uiteraard niet bevestigd. Het bedrijf werkt al enkele jaren aan de ontwikkeling dus het zou ook niet verwonderlijk zijn.

audioontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen