Nieuws

‘Nvidia wil zich terugtrekken uit miljardendeal rond Arm’ – update

NVIDIA
Wegens aanhoudend verzet door regulatoren en concurrenten lijkt Nvidia de overname van Arm niet meer te willen doorduwen.

Update 08/02/2022: De kogel is door de kerk: Nvidia heeft de overname definitief afgeblazen. Arm CEO Simon Segars stapt per direct op. Het bedrijf bereidt nu haar publieke beursgang voor.


Origineel artikel 26/01/2022: Nvidia kondigde in september 2020 de plannen aan om sectorgenoot ARM Holdings over te nemen. Een overname waar de chipproducent maar liefst 40 miljard dollar voor over zou hebben. Wat de grootste overname ooit binnen de chipindustrie moest worden, lijkt op een sisser uit te draaien. Volgens bronnen van Bloomberg staat Nvidia op het punt om zich terug te trekken uit de miljardendeal.

De overname van Arm door Nvidia was nooit echt populair. Concurrenten uit de sector tekenden verzet aan omdat ze vreesden dat Nvidia te machtig zou worden met Arm onder hun hoede. Een bezorgdheid die onder meer de Britse en Amerikaanse marktwaakhonden deelden. Arm maakte de onderdelen voor de gelauwerde M1-chips van Apple. Nvidia had er dus een zeer belangrijke klant kunnen bijbrengen.

Wat nu voor Arm?

Moest Nvidia de deal alsnog opblazen is dat ook een tegenvaller voor Softbank, het Japanse moederbedrijf van Arm Holdings. Softbank betaalde in 2016 27 miljard dollar om Arm in te lijven. Een gok die het zich snel beklaagde, want Arm bleek verlieslatend te zijn. Het Japanse bedrijf zette Arm in de etalage en vond met Nvidia een gewillige partij om haar Britse adoptiedochter met winst door te verkopen.

Softbank bekijkt nu wat de mogelijke opties zijn, vertelt het bedrijf aan Bloomberg. Ze hopen nog steeds tot een akkoord te kunnen komen met Nvidia, maar een alternatieve optie zou zijn om Arm naar de beurs te brengen om zo (een deel van) de aandelen alsnog te kunnen verkopen. In hun reactie aan Bloomberg wil Nvidia nog niet gezegd hebben dat de deal opgeblazen is. “We blijven vasthouden aan ons standpunt dat deze transactie een unieke kans biedt voor Arm om concurrentie en innovatie te stimuleren”, klinkt het eerder vage statement. De overnamesoap is dus zeker nog niet aan zijn laatste aflevering toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business