Sony PlayStation 5
Image Credit: Sony

Sony rolt vanaf vandaag (in bèta) stembediening uit voor de PlayStation 5 om sneller games te zoeken en te openen.

Advertentie

De stembedieningsfunctie maakt deel uit van een grote software-update voor de PlayStation 5 die voorlopig nog niet beschikbaar is voor het grote publiek. Net als bij Google Assistant of Siri zal je de stembediening kunnen activeren door “Hey PlayStation” naar je console te roepen. In een eerste fase zal die stemcontrole dienen om games te zoeken in je bibliotheek en ze te openen en playbackfuncties voor media te beheren.

Hey PlayStation

De functie zit dus nog in bèta, wat betekent dat slechts een beperkt publiek er al mee aan de slag kan. Omdat de PlayStation 5 alleen nog maar de Engelse taal machtig is, zoekt Sony zijn testpubliek in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wie de bèta-update downloadt, zal stembediening via de instellingen nog handmatig moeten aanzetten. Sony vraagt de testers ook om feedback te geven zodat ze indien nodig nog kunnen sleutelen aan de functie alvorens ze naar het grote publiek te brengen. Er is nog geen tijdlijn beschikbaar voor wanneer dat het geval zou zijn. Ook weten we niet welke talen de PlayStation 5 uiteindelijk zal kunnen begrijpen.

playstation 5 stembediening
Image Credit: Sony

De software-update bevat nog wat algemene wijzigingen aan de UI van de PlayStation 5. Zo kan je je games voortaan sorteren per genre en enkele games vastzetten op je startscherm (met een maximum van 5). Ook audiochatsessies worden onder handen genomen. Die chatsessies of ‘parties’ kan je openstellen voor al je vrienden en werken niet meer exclusief op uitnodiging (tenzij je een gesloten sessie aanmaakt). Sony maakt het je vervolgens ook nog makkelijker om je gameplay te delen tijdens een party. Voor een uitgebreid van alle nieuwe features verwijzen we je door naar deze blog.

Test nieuwe PlayStation 5-functies

Deins je er niet voor terug om te experimenteren met bètafuncties? Net zoals Microsoft het bekende Windows Insiders-programma heeft, biedt Sony een bètatestprogramma aan voor PlayStation. Wie zich inschrijft, kan als eerste met nieuwe functies aan de slag en Sony van waardevolle feedback voorzien. Het testprogramma voor PlayStation 5 is wel enkel beschikbaar in het Engels of het Japans. Hou er ook rekening dat het installeren van bèta-updates de stabiliteit van je systeem kan aantasten. Inschrijven is dus op eigen risico.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here