Nieuws

Oplossing voor schaarste PlayStation 5? Meer PlayStation 4 produceren

Sony zet de productie van de PlayStation 4 verder om de druk van de PlayStation 5 weg te nemen en de voorraadtekorten weg te werken.

Hoewel het inmiddels al meer dan een jaar geleden is dat de PlayStation 5 in ons leven kwam, blijft het een zoektocht naar de heilige graal om er één te vinden. Webshops tonen vaker dan ons lief is de melding ‘tijdelijk uitverkocht’ bij de PlayStation 5 en als er dan toch eens een nieuwe voorraad binnen is, is die binnen enkele minuten alweer uitverkocht. Dat chronische voorraadtekort is een gevolg van een globaal tekort aan chips en onderdelen dat ook maar niet geraakt opgelost. Maar geen nood: Sony heeft de oplossing gevonden.

PlayStation 4: redder in nood

Om de druk van de PlayStation 5-productie te halen, heeft Sony bevestigd dat ze nog tot minstens eind 2022 PlayStation 4-consoles zullen blijven maken. Bloomberg spreekt over ongeveer één miljoen nieuwe units. Over de toekomst van de vorige generatie werd de voorbije dagen en weken druk gespeculeerd. Sony had nooit officieel de stopzetting van de PlayStation 4 verkondigd, maar de geruchten liepen dat het met de jaarwisseling gedaan zou zijn. De stopzetting van de PlayStation 4 Pro leek die vermoedens ook te bevestigen. Maar nu verandert Sony toch het geweer van schouder.

playstation 4
PlayStation 4 is nog lang niet uitgezongen. Image: iStock

De geniale oplossing is voor de schaarste aan PlayStation 5-consoles lijkt dit nu ook weer niet te zullen worden. PlayStation 4 heeft zeker nog wat jaren op zijn teller, maar of consumenten nu nog een console gaan kopen die stilaan aan het einde van zijn levensduur is gekomen lijkt twijfelachtig. De meesten zullen toch ongeduldig blijven wachten op hun kans om de nieuwe generatie te bemachtigen. Maar het kan Sony misschien wel wat tijd kopen om de productie van de PlayStation 5 op te schalen.

PlayStation 5 kopen in 2022

Sony uitte zich in augustus nog heel optimistisch dat er spoedig meer PlayStation 5-consoles ter beschikking zouden komen, maar voorlopig kunnen we nog niet spreken van een drastische verbetering. Ben jij nog op zoek?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business