Nieuws

Zijn er binnenkort meer PS5-consoles beschikbaar?

Sony uit zich optimistisch dat er binnenkort veel meer PS5-consoles in de (digitale) winkelrekken zullen liggen.

Al sinds de lancering van de PlayStation 5 in november is het bijna een onmogelijke opgave om de console te kopen. PS5-consoles zijn schaars en telkens wanneer een retailer een nieuwe voorraad heeft, is deze in enkele ogenblikken uitverkocht. Zogenaamde ‘scalpers’ zetten bots in om ervoor te zorgen dat zij elke console die beschikbaar is te pakken krijgen om ze aan woekerprijzen door te verkopen. Sony komt nu met goed nieuws voor wie de zoektocht naar een PS5-console tot heden een kale reis is geweest.

CFO Hiroki Totoki zou volgens Reuters tijdens een call met investeerders hebben verteld dat het bedrijf eindelijk voldoende chips bekomen heeft om haar productie- en verkoopdoelstellingen voor het einde van hun fiscale jaar te halen. Sony wil tegen het einde van de zomer nog aan minstens 15 miljoen verkochte PlayStation 5-consoles komen. Met nu al 10 miljoen verkochte stuks zijn ze goed op weg, maar om die doelstelling te bereiken zou een nieuwe stockbreuk nefast zijn. Het feit dat Sony optimistisch is over het halen van dat objectief, stemt ons ook optimistisch dat er binnenkort meer PS5-consoles voor handen gaan zijn. Daar branden we alvast een kaarsje voor.

Ondanks het feit dat PlayStation 5 nu al de snelst verkopende gameconsole ooit is, blijkt de next-gen console op dit moment nog geen cashcow te zijn voor Sony. De PlayStation 5 zou zelfs verlieslatend zijn door de lagere prijs van de Digital Edition, die voor 399,99 euro de deur uitgaat. Door de verkoop van de PlayStation 5 verder op te trekken verwacht Sony dit echter snel te kunnen ombuigen.

Waar kan ik een PS5-console vinden?

Voorlopig blijkt het helaas nog steeds zeer moeilijk te zijn om een PS5-console te bemachtigen. Je vindt de PlayStation 5 bij de bekende elektronicaretailers, maar je zal bij zowat elke (web)winkel de mededeling krijgen dat de console voorlopig uitverkocht is. Wij hebben een handig overzicht opgesteld dat je doorverwijst naar de retailers. Zo kan je er als de kippen bij zijn wanneer er weer een nieuwe voorraad consoles ons land bereikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business